Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Visa betuigt steun aan blockchain en digitale valuta’s

De bekende financiële dienstverlener Visa heeft zijn steun betuigt aan de blockchain-technologie en aan digitale valuta’s. Dit in een poging om de benadering van het bedrijf naar digitale valuta’s toe te verbeteren.


Rol van digitale valuta’s in toekomst

Digitale valuta’s zijn volgens het bedrijf tegenwoordig zo volwassen geworden dat zij nu het potentieel hebben om de waarde van digitale betalingen uit te breiden naar meer mensen en meer plaatsen.

Visa wil de rol die crypto’s in de (nabije) toekomst zullen gaan krijgen graag helpen vormgeven en tevens ondersteunen. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf, zullen binnenkort meer details volgen omtrent dit onderwerp.


Verbinden netwerk Visa met blockchain

In eerste instantie streeft Visa naar een koppeling tussen hun netwerk en nieuwe blockchain- en digitale valutanetwerken. Naar verluidt wil Visa dit uitvoeren door financiële instellingen, handelaren en consumenten hulp te bieden bij het implementeren van de infrastructuur die ze nodig hebben om met populaire digitale valuta’s en blockchains compatibel te zijn. Het bedrijf wil hiermee actief helpen bij de opbouw van dergelijke infrastructuren.

Hiernaast heeft Visa haar strategie voor digitale valuta’s gewijzigd. Op het gebied van beveiliging zal Visa zich focussen op gegevensbescherming, privacy en eerlijkheid richting de consumenten. Hierbij zal het bedrijf alle toepasselijke wetten volledig naleven.

Het bedrijf wil ook neutraal blijven omtrent digitale valuta’s, en belooft hiermee een valuta- en netwerkonafhankelijkheid. Dit wil het bedrijf mogelijk maken door de ondersteuning van digitale valuta’s en blockchain-netwerken toe te voegen wanneer hier veel vraag naar is.

Tot slot gaf het bedrijf aan dat zij diepgaande expertise heeft vergaard in het beveiligen van transactiegegevens en met het werken met diverse belanghebbenden. Ook heeft het bedrijf al ruime ervaring met het onderhouden en altijd beschikbaar houden van een betalingsnetwerk. Deze expertise kan grote voordelen met zich meebrengen bij de opbouw van de nieuwe systemen.

Dat Visa nu deze wereld instapt is echter niet geheel onlogisch. Onlangs werd namelijk bekend dat nationale spaarbanken en federale spaarassociaties in de Verenigde Staten (VS) nu digitale valuta voor hun klanten mogen bewaren. Nadat bekend werd dat Mastercard haar crypto programma flink aan het uitbreiden is, komt nu ook Visa met een uitbreiding van haar crypto programma.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten