Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin maakt zich geen zorgen over het crashen van Ethereum

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, en zijn vader Dmitry ‘Dima’ Buterin praten over de cryptomarkt, volatiliteit en speculanten. In een interview met Fortune Magazine beweerde Buterin dat hij zich momenteel geen zorgen maakt om de dalende prijs van ETH.

“Crypto heeft eerdere ups en downs gehad”

Buterin en zijn vader zeggen dat ze gewend zijn aan votaliteit. Ethereum daalde van een ATH van meer dan $4.500 tot onder de $1.000. Deze prijzen werden voor het laatst gezien in 2020.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Ethereum vergelijkbare of ergere dalingen gezien. In 2017 bereikte de cryptocurrency zijn vorige ATH. Dit was bijna $1.500, maar crashte in de volgende maanden onder de $100.

Dit is de reden waarom Buterin en Dima beweerden dat ze zich geen zorgen maken over de recente bearish druk. Ze geven er de voorkeur aan om de potentiële use-cases van crypto te benadrukken die verder gaan dan financiën, Non-Fungible Tokens (NFT’s) en enkele van de andere populaire use-cases. Vitalik Buterin zei het volgende:

Crypto heeft eerder ups en downs gehad en zal weer ups en downs hebben. De down-periodes zijn zeker uitdagend, hoewel het ook vaak de periodes zijn waarin de meest betekenisvolle projecten worden gekoesterd en gebouwd.

Ethereum wilt zich uitbreiden naar nieuw terrein

Buterin maakt zich meer zorgen over speculanten en kortetermijninvesteerders die proberen snel winst te maken. Hij is van mening dat het Ethereum-netwerk verder kan gaan dan financiële use-cases en verwacht dat het zich zal uitbreiden naar nieuw terrein.

Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om donatienetwerken te ondersteunen, zoals de bijdragen van Buterin aan Oekraïne met gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s). Burkin verwees onlangs naar ‘soulbound tokens’ en hoe ze de internetervaring van mensen kunnen verbeteren.

Terugkijkend op de begindagen van Ethereum, en wat het nu is geworden, zei Buterin:

In eerste instantie dacht ik dat het iets heel kleins zou zijn. Vervolgens dacht ik dat het misschien iets interessants zou zijn. Wat ik niet zag aankomen, is hoe groot de crypto-space eerst werd in 2017 en vervolgens in 2021. Ik denk dat een deel van deze snelle groei zeker een grote verrassing voor me was.

De toekomst van Ethereum

Ethereum, de tweede cryptovaluta op de lijst van grootste market cap, is momenteel bezig met het wijzigen van zijn consensus algoritme. Van Proof-of-Work (PoW) tot Proof-of-Stake (PoS), het netwerk zegt meer schaalbaar te worden en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen.

Op dit moment, terwijl de cryptomarkt in het rood staat, verwacht Buterin dat het netwerk zal blijven groeien en “volwassener gaat worden”. Buterin verwacht dat het de komende jaren “aan de hoop en dromen van miljoenen mensen gaat voldoen”.

Buterin’s vader benadrukte het cyclische karakter van de markt en waarom crypto altijd ‘ups’ en ‘downs’ perioden zal hebben. Dim zei dat deze keer ETH de richting op zou kunnen gaan naar het “tijdperk van massale adoptie”.

Dit kan uitkomen als kernontwikkelaars erin slagen om “The Merge” op mainnet te lanceren. Als dit lukt kan de overgang van ETH naar zijn nieuwe consensusmodel worden voltooid. Tevens hebben ze technologieën geïntroduceerd die helpen om de schaalbaarheid te verbeteren. Dima Buterin zei als slot het volgende:

Het is nooit een rechte lijn. Het is niet zo soepel. Op dit moment is er veel angst. Er is veel twijfel (…). Voor mij verandert er niets [in termen van vooruitzichten]. Er is een beetje angst op korte termijn en speculanten zullen worden weggespoeld, en ja, er zal helaas wat lijden en pijn zijn, en dan gaat het leven verder.

Ethereum nieuws

Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Ethereum Beacon Chain voor testnet gelanceerd en klaar voor “oefen-merge” Ethereum Beacon Chain voor testnet gelanceerd en klaar voor “oefen-merge”
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten