Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, en zijn vader Dmitry ‘Dima’ Buterin praten over de cryptomarkt, volatiliteit en speculanten. In een interview met Fortune Magazine beweerde Buterin dat hij zich momenteel geen zorgen maakt om de dalende prijs van ETH.
Buterin en zijn vader zeggen dat ze gewend zijn aan votaliteit. Ethereum daalde van een ATH van meer dan $4.500 tot onder de $1.000. Deze prijzen werden voor het laatst gezien in 2020.
Sinds de oprichting in 2014 heeft Ethereum vergelijkbare of ergere dalingen gezien. In 2017 bereikte de cryptocurrency zijn vorige ATH. Dit was bijna $1.500, maar crashte in de volgende maanden onder de $100.
Dit is de reden waarom Buterin en Dima beweerden dat ze zich geen zorgen maken over de recente bearish druk. Ze geven er de voorkeur aan om de potentiële use-cases van crypto te benadrukken die verder gaan dan financiën, Non-Fungible Tokens (NFT’s) en enkele van de andere populaire use-cases. Vitalik Buterin zei het volgende:
Crypto heeft eerder ups en downs gehad en zal weer ups en downs hebben. De down-periodes zijn zeker uitdagend, hoewel het ook vaak de periodes zijn waarin de meest betekenisvolle projecten worden gekoesterd en gebouwd.
Buterin maakt zich meer zorgen over speculanten en kortetermijninvesteerders die proberen snel winst te maken. Hij is van mening dat het Ethereum-netwerk verder kan gaan dan financiële use-cases en verwacht dat het zich zal uitbreiden naar nieuw terrein.
Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om donatienetwerken te ondersteunen, zoals de bijdragen van Buterin aan Oekraïne met gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s). Burkin verwees onlangs naar ‘soulbound tokens’ en hoe ze de internetervaring van mensen kunnen verbeteren.
Terugkijkend op de begindagen van Ethereum, en wat het nu is geworden, zei Buterin:
In eerste instantie dacht ik dat het iets heel kleins zou zijn. Vervolgens dacht ik dat het misschien iets interessants zou zijn. Wat ik niet zag aankomen, is hoe groot de crypto-space eerst werd in 2017 en vervolgens in 2021. Ik denk dat een deel van deze snelle groei zeker een grote verrassing voor me was.
Ethereum, de tweede cryptovaluta op de lijst van grootste market cap, is momenteel bezig met het wijzigen van zijn consensus algoritme. Van Proof-of-Work (PoW) tot Proof-of-Stake (PoS), het netwerk zegt meer schaalbaar te worden en tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen.
Op dit moment, terwijl de cryptomarkt in het rood staat, verwacht Buterin dat het netwerk zal blijven groeien en “volwassener gaat worden”. Buterin verwacht dat het de komende jaren “aan de hoop en dromen van miljoenen mensen gaat voldoen”.
Buterin’s vader benadrukte het cyclische karakter van de markt en waarom crypto altijd ‘ups’ en ‘downs’ perioden zal hebben. Dim zei dat deze keer ETH de richting op zou kunnen gaan naar het “tijdperk van massale adoptie”.
Dit kan uitkomen als kernontwikkelaars erin slagen om “The Merge” op mainnet te lanceren. Als dit lukt kan de overgang van ETH naar zijn nieuwe consensusmodel worden voltooid. Tevens hebben ze technologieën geïntroduceerd die helpen om de schaalbaarheid te verbeteren. Dima Buterin zei als slot het volgende:
Het is nooit een rechte lijn. Het is niet zo soepel. Op dit moment is er veel angst. Er is veel twijfel (…). Voor mij verandert er niets [in termen van vooruitzichten]. Er is een beetje angst op korte termijn en speculanten zullen worden weggespoeld, en ja, er zal helaas wat lijden en pijn zijn, en dan gaat het leven verder.
Ethereum wint terrein op Bitcoin, maar veel beleggers merken dat nog niet. Analisten zien duidelijke signalen van een marktverschuiving.
Ethereum toont veerkracht na forse terugvallen en lijkt een stevig fundament te bouwen. Wat betekent dit voor de koersverwachting in Q3?
Een anonieme whale kocht voor 127 miljoen dollar aan Ethereum tijdens een crash. Is dit een koopkans of gok?
Het gaat om inloggegevens uit 30 afzonderlijke datasets, waarvan de meeste nooit eerder openbaar zijn gemaakt.
Twee AI-modellen voorspellen een stijging van de Bitcoin koers tot boven 110.000 dollar per 1 juli, met ruimte omhoog.
EU-voorstel wil private keys als persoonsgegevens beschouwen. Bitcoin-transacties zouden dan gewist moeten worden – een onmogelijke eis.