Vitalik Buterin
Ethereum

Vitalik Buterin onthult vier essentiële doelen voor Ethereum’s toekomst

Tijdens een toespraak in Shanghai deelde Ethereum-oprichter Vitalik Buterin vier belangrijke doelen voor de komende jaren van het netwerk. Deze mijlpalen zijn niet alleen bedoeld om de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren, maar ook om de veiligheid en toegankelijkheid te vergroten. Wat zijn deze vier cruciale doelen?

Schaalbaarheid vergroten met Layer-2 oplossingen

Het eerste doel is om de transactiesnelheid van Ethereum te verhogen naar meer dan 100.000 transacties per seconde. Dit wil Buterin realiseren via Layer-2 netwerken. Op dit moment kampt Ethereum met schaalbaarheidsproblemen, zoals hoge transactiekosten en trage verwerkingsnelheden. Layer-2 oplossingen beloven deze problemen op te lossen door snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken, waardoor Ethereum aantrekkelijk blijft voor zowel ontwikkelaars als gebruikers.

Snellere en eenvoudigere cross-chain transacties

Het tweede doel richt zich op het verbeteren van de snelheid van cross-chain transacties. Buterin wil dat crypto-overdrachten tussen verschillende blockchains binnen twee seconden plaatsvinden. Dit zou een aanzienlijke verbetering betekenen ten opzichte van de huidige situatie, waarin zulke transacties vaak complex en tijdrovend zijn. Het uiteindelijke doel is een naadloze, gebruiksvriendelijke multi-chain ervaring.

Verbetering van gebruiksgemak en veiligheid

Daarnaast legde Buterin de nadruk op het verbeteren van de gebruikservaring binnen het Ethereum-ecosysteem, vooral op het gebied van veiligheid en eenvoud. Hoewel er al veel vooruitgang is geboekt, ziet hij nog steeds ruimte voor verbetering.

Een nieuwe standaard, het ERC-7683 protocol, moet helpen om verschillende blockchains binnen het Ethereum-netwerk beter met elkaar te verbinden. Dit zal niet alleen de veiligheid verbeteren, maar ook de toegankelijkheid en het gebruiksgemak voor zowel ontwikkelaars als eindgebruikers aanzienlijk verhogen.

Versterking van cross-chain veiligheid

Ten slotte ligt een belangrijk doel in het versterken van de veiligheid tussen verschillende blockchains. De Ethereum Virtual Machine (EVM) speelt hierbij een centrale rol. Naarmate steeds meer gedecentraliseerde applicaties (dApps) en protocollen afhankelijk worden van meerdere blockchains, wordt robuuste cross-chain beveiliging cruciaal. Zonder deze versterkte beveiliging blijft Ethereum kwetsbaar voor aanvallen die de integriteit van het netwerk kunnen ondermijnen.

Hoewel de cryptosector nog relatief jong is, blijft Ethereum, als een van de oudste projecten, een dynamisch platform met ruimte voor innovatie en verbetering. Buterin’s visie laat zien dat er nog veel potentieel is voor groei, en de vier gestelde doelen vormen een cruciale stap in de richting van een sterkere, meer schaalbare toekomst voor Ethereum.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Solana vs. Ethereum: De fundamentele verschillen volgens mede-oprichter Anatoly Yakovenko
Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken meer dan half miljard dollar aan
Vitalik Buterin onthult cruciale plannen voor de toekomst van Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk