Vitalik Buterin verkocht 500k Ethereum aan Novogratz voor $0,99 per stuk

Eind 2015 verkocht Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin een half miljoen Ethereum tokens aan de CEO van Galaxy Digital, genaamd Mike Novogratz. Hij verkocht de Ethers voor slechts $0,99 per stuk. Vandaag zou dat $229 miljoen waard zijn geweest.


Het verhaal achter de ETH aankoop

Novogratz legde uit hoe de verkoop plaatsvond tijdens een interview op het YouTube-kanaal ‘Nugget’s News’. Hij zei dat hij een ontmoeting had met Joseph Lubin, om te praten over de aankoop van een belang van 25% in zijn bedrijf ConsenSys. Op dat moment werd Novogratz geïnspireerd door Lubins geloof in Ethereum.

Hij werd enthousiast over het idee dat het zou kunnen worden gebruikt om verschillende industrieën te ontwrichten. Maar toen het kopen van een belang in ConsenSys ingewikkelder werd dan Novogratz aanvankelijk dacht, vond hij dat hij op zijn minst wat Ethereum moest kopen.

Novogratz legde uit hoe de verkoop plaatsvond tijdens een interview met YouTube-kanaal Nugget’s News. Hij zei dat hij een ontmoeting had met huisgenoot Joseph Lubin, om te praten over de aankoop van een belang van 25% in zijn studio ConsenSys – het bedrijf financiert overigens ook een redactioneel onafhankelijk Decrypt.

Novogratz werd geïnspireerd door Lubins geloof in Ethereum. Hij werd verkocht met het idee dat het zou kunnen worden gebruikt om verschillende industrieën te ontwrichten. Maar toen het kopen van een belang in ConsenSys ingewikkelder werd dan Novogratz aanvankelijk dacht, vond hij dat hij op zijn minst wat Ethereum moest kopen.

“Ik was op zijn minst intelligent genoeg om te zeggen dat ik niet wegging voordat ik wat van de ethers had gekocht,” zei hij.

In die tijd was Ethereum lastig om te kopen, aangezien er maar weinig exchanges de munt ondersteunde. Het handelde op dat moment rond $0,95.

Novogratz zei: “Ik belde Vitalik Buterin op; Ik had hem een keer ontmoet tijdens een diner. Hij herinnerde mij maar kende mij niet. Hij dacht dat het goed was voor de gemeenschap om een Wall Street-man ETH te laten kopen, dus kocht ik een half miljoen ether voor $0,99 per stuk. Hij veranderde de prijs nog op het laatste moment van 98 naar 99 cent omdat ik te lang had gewacht, en de prijs steeg. “


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


$490 miljoen aan Bitcoin

Op dat moment bezat Novogratz al wat Bitcoin. Hij zei dat hij voor het eerst Bitcoin kocht toen de munt $95 waard was. Hij belde Dan Morehead, CEO van investeringsmaatschappij Pantera, op en vroeg hem ernaar te kijken.

“Na twee weken belde hij me terug en zei:” Kerel, dit gaat de wereld om deze en deze redenen veranderen, het coolste dat ik heb gevonden, heel erg bedankt.”

Met z’n drieën besloten ze te investeren. Ze kochten allemaal ongeveer 30.000 BTC. Dat bedrag aan Bitcoin zou vandaag $ 490 miljoen waard zijn.

Novogratz wees erop dat hij BTC wilde verkopen toen het $1000 waard was. ‘Ik wilde het eigenlijk verkopen voor $1.000 om een jet te kopen,’ zei hij. Echter, zijn business partner, Peter Briger, stond het niet toe.

“Ik doe je een plezier”, vertelde Briger, “De prijs zal veel verder stijgen , we willen het nooit verkopen.”