Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De oprichter van Ethereum (ETH), genaamd Vitalik Buterin, heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald na het vernietigen van biljoenen Shiba Inu-tokens.
Vitalik Buterin heeft 410,24 biljoen Shiba Inu tokens geburnd (vernietigd). Dit zijn de tokens die hij van de makers van Shiba had gekregen. Dit deed hij met het argument dat als hij iets anders zou doen met de tokens dit onnodige speculatie zou kunnen veroorzaken.
“Ik heb besloten om 90% van de resterende shiba-tokens in mijn wallet te verbranden. De resterende 10% zal worden gestuurd naar een goed doel.” Aldus Buterin.
Het burnen van tokens staat gelijk aan overbrengen van tokens naar een onbruikbare rekening, waardoor ze uit de circulatie worden gehaald, het aanbod afneemt en de schaarste toeneemt.
Buterin vernietigde zondag 410,24 biljoen aan Shiba Inu (SHIB)- coins. Deze coins hadden een waarde van maar liefst $6,74 miljard op het moment van de transactie. Het bedrag vertegenwoordigt meer dan 40% van alle SHIB in omloop.
Buterin zei dat het simpelweg vasthouden van de coins sowieso geen optie was. Ten eerste om veiligheidsredenen en ten tweede omdat elke transactie die met hem verband houdt zou leiden tot onnodige speculatie, iets wat hij liever zou vermijden.
De anonieme makers van het Shiba project hadden de mede-oprichter van Ethereum eerder deze maand 50% van zijn totale voorraad geschonken.
Het kostte Buterin maar een paar dagen om 50 biljoen Shiba Inu-tokens, ter waarde van ongeveer $1,2 miljard, te doneren aan het India Covid Relief Fund. Hij schonk ook grote bedragen aan Dogelon en Akita coins, aan andere goede doelen. Dit wekte woede op bij veel SHIB-investeerders. De prijs van het token kelderde kort na de enorme donatie met bijna 50%.
Echter, in tegenstelling tot de donatie, werd de vernietiging van de tokens met gejuich ontvangen door de investeerders. De prijs van SHIB steeg direct door het nieuws.
Terwijl Buterin zei dat hij onder de indruk was van de manier waarop de gemeenschappen zijn donaties hebben behandeld, drong hij er bij de makers van de coins op aan hem geen tokens te sturen zonder zijn voorafgaande toestemming.
‘Ik wil geen machtsbron zijn. Het is beter om de coins gewoon rechtstreeks in de handen van een waardig liefdadigheidsinstelling te drukken.”