Cardano, Ethereum

Vitalik Buterin verwacht dat Ethereum eind 2021 de $30.000 bereikt

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is extreem bullish over de toekomst van zijn project. Vooral nu de recente London hard fork en de implementatie van EIP-1559 goed zijn verlopen.


De toekomst van Ethereum

Tijdens een interview zei Buterin dat hij verwacht dat de ETH-prijs 10x hoger zal zijn dan de huidige prijs. Dit betekent dat de ETH prijs tegen het einde van het jaar een enorm niveau van $30.000 zal bereiken. Het zou betekenen dat Ethereum een totale waarde van $3 biljoen zal hebben, waardoor het groter zal zijn dan alle Big Tech bedrijven ter wereld.

Vandaag presteert de grootste altcoin in ieder geval goed. De prijs van 1 Ether token ligt nu rond de $3.220, wat 8% hoger is dan een dag geleden.

ETH 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

De grote concurrent van Ethereum

Eerder deze week steeg de ADA prijs van Cardano en is daardoor de op twee na grootste crypto valuta qua marktkapitalisatie geworden. Het staat nu slechts één positie achter zijn aartsrivaal Ethereum. De Ethereum killer Cardano daagt de status quo van ETH al een tijdje uit. Het wil Ethereum in de toekomst inhalen. Het is dan misschien wel geen toeval dat de oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson, een nog bizardere prijsvoorspelling heeft gedaan voor Cardano. Hij heeft namelijk gezegd dat hij verwacht dat de ADA prijs aan het eind van het jaar 60x hoger zal liggen. Namelijk op $150 per token.

Aan de andere kant zit ook de ontwikkeling van Ethereum 2.0 in een stijgende lijn. De recente hard fork en de succesvolle implementatie van EIP-1559 openen de deuren naar het mainnet van Ethereum 2.0.

Het aantal gestakede ETH tokens heeft de 6,5 miljoen bereikt. Dit betekent dat er momenteel bijna $20 miljard aan ETH is in de Ethereum 2.0-depositocontracten. Alle statistieken voor Ethereum wijzen dan ook op een grotere rally. Daarnaast blijft Etheruem de voorkeur krijgen van veel ontwikkelaars en grote instellingen ten opzichte van Cardano. Het zal dus geen makkie zijn voor Cardano om Ethereum in te halen.