Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het bod van Elon Musk om Twitter te kopen heeft veel te weeg gebracht in de financiële wereld. De miljardair Elon Musk heeft een zeer aanlokkelijk aanbod gedaan om Twitter te kopen. Hij heeft ook gedreigd om zijn bod terug te trekken om zijn punt over te brengen. Hoewel hij steun heeft gekregen van veel groten namen, is Ethereum-oprichter Vitalik Buterin minder enthousiast.
Buterin deelde onlangs zijn mening op Twitter over Musk’s poging om Twitter te kopen. Volgens velen zou de het een goede zaak zijn als Musk het social media platform overneemt. Buterin merkt echter op dat, hoewel dit uiteindelijk een goede zet zou kunnen zijn in vergelijking met het huidige leiderschap van Twitter, het de ogen kan openen van andere rijke individuen en regeringen als het gaat om vijandige overnames.
Musk heeft nu al een belang van 9,2% in het bedrijf. Daarmee is Musk een van de grootste aandeelhouders van Twitter. Het heeft gedreigd zijn aandelen in het platform te verkopen als het bedrijf niet aan hem wordt verkocht. Door dit te doen, zou Musk de prijs van Twitter-aandelen kunnen verlagen als hij zijn zin niet krijgt. Daarmee is dit een zeer belangrijke overname.
Buterin legt uit dat het enthousiasme voor rijke mensen zoals Musk om organisaties als Twitter over te nemen, uiteindelijk heel fout zou kunnen aflopen. Hij gaf het voorbeeld van een ethisch uitgedaagde buitenlandse regering die iets wil doen dat lijkt op wat Musk doet. Dit zou erg slecht zijn voor miljoenen mensen over de hele wereld.
The “but that Saudi guy already owns 5%” point is well taken but ultimately weak imo. Control is superlinear in ownership stake. His level of ability to control policy is very low now, and would increase by *far* more than 10x if his ownership increased to 50%.
— vitalik.eth (@VitalikButerin) April 16, 2022
Musk’s poging om Twitter te kopen is nog steeds aan de gang, echter is dit niet zonder terughoudendheid gekomen. Dat kwam prominent naar voren in het besluit dat het bestuur van Twitter nam naar aanleiding van Musks poging tot een vijandige overname.
Het heeft geleid tot de goedkeuring van de “gifpil” door het bestuur in een poging om verdere pogingen als deze in de toekomst af te weren. Dit plan zorgt ervoor dat een enkele persoon of entiteit geen controle over Twitter kan krijgen door andere aandeelhouders toe te staan meer aandelen te kopen tegen een lagere prijs wanneer een enkele entiteit of persoon ten minste 15% van het bedrijf bezit.
Bovendien is Musk sindsdien niet meer de grootste Twitter-aandeelhouder. Volgens een recente SEC-aanvraag is Vanguard Group nu de grootste Twitter-aandeelhouder met een belang van 10,3%. Musk daarentegen bezit slechts 9,2%. Musk heeft zelf ook aangegeven dat hij ‘niet zeker’ is of zijn plan om Twitter over te nemen zal slagen.