vitalik buterin
Altcoin, Ethereum

Vitalik Buterin zet onbedoeld een memecoin in de spotlight

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft zonder dit te bedoelen een memecoin in de schijnwerpers gezet. Hij verkocht een grote hoeveelheid van een memecoin die hij als cadeau had ontvangen. De opbrengst van deze verkoop doneerde hij aan een goed doel, wat tegelijkertijd leidde tot een aanzienlijke stijging van de waarde van de memecoin.

Buterin doneert ontvangen memecoins

Het gaat hierbij om de Ethereum-versie van de Moo Deng-memecoin. Misschien heb je ook gehoord van de Solana-versie van Moo Deng. Deze memecoin, gebaseerd op een Thais dwergnijlpaard, is momenteel een hype in de cryptowereld.

Buterin’s invloed binnen de cryptosfeer is groot, en zijn digitale wallet wordt regelmatig gevuld met tokens. Dit gebeurt vaak als gebaar van dankbaarheid of als slimme marketingstrategie van ontwikkelaars die hopen dat het sturen van tokens naar zijn wallet hun projecten extra zichtbaarheid oplevert.

Via X (voorheen Twitter) verklaarde Buterin dat hij een groot aantal van de Ethereum-gebaseerde Moo Deng-tokens had verkocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar technologieën tegen luchtziekten. De organisatie die hij heeft opgericht, Kanro, ontving hiervoor $181.000 in Ethereum.

Vorige maand ontving Buterin 62 miljard Moo Deng-tokens, met een geschatte waarde van 12 miljoen dollar. Inmiddels is dit aantal gedaald tot 40 miljard tokens, na verschillende transacties. Zo stuurde hij onlangs nog 10 miljard tokens naar de gedecentraliseerde beurs CoW Swap.

Buterin prijst memecoins

Hoewel memecoins vaak extreem volatiel zijn en afhankelijk van snelle internettrends, kan de impact van een invloedrijke naam als Buterin deze munten een tijdelijke boost geven. Zoals hij zelf benadrukte, is het mooie aan memecoins dat ze in sommige gevallen meer kunnen betekenen dan pure speculatie en daadwerkelijk een positieve bijdrage kunnen leveren.

Buterin verkoopt regelmatig ontvangen memecoins om de opbrengst vervolgens te doneren aan goede doelen. In 2021 verkocht hij bijvoorbeeld miljarden dollars aan gedoneerde Shiba Inu-tokens en schonk de opbrengst aan een Indiaas Covid-fonds. Hoewel Buterin in het verleden kritisch was over memecoins, lijkt hij inmiddels zijn standpunt wat bijgesteld te hebben.

“Buterin op X: ‘Alles wat naar mij wordt gestuurd, doneer ik aan goede doelen (bedankt Moodeng! De 10 miljard tokens van vandaag gaat naar technologie tegen luchtziekten). Maar ik heb er echt de voorkeur voor dat jullie het direct naar goede doelen sturen. Ik heb eerder gezegd dat ik denk dat het beste voor memecoins is als ze zoveel mogelijk een positieve bijdrage kunnen leveren aan de wereld, dus het is geweldig om momenten te zien waarop dat echt gebeurt!'”

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Memecoin oprichter steekt zichzelf in brand om token te promoten
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Memecoin PopCat stijgt met 58% in vier dagen: Marktkapitalisatie bijna $2 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk