bitcoin etf
Bitcoin

Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers

Afgelopen week brachten de Amerikaanse inflatiecijfers en de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank de Bitcoin koers behoorlijk in beweging. Ook deze week staat er weer een drukke macro-economische week op het programma voor de digitale munt.

Welke datapunten kunnen Bitcoin deze week in beweging brengen?

Opnieuw belangrijke week voor Bitcoin

Het macro-economische “vuurwerk” begint deze week op dinsdag met de Retail Sales uit de Verenigde Staten. De verkopen binnen de detailhandel geven een belangrijk beeld van de gezondheid van de Amerikaanse economie. Als deze tegenvallen, dan wijst dat op een zwakkere consument en mogelijk ook op lagere inflatiecijfers later dit jaar.

Lagere inflatiecijfers maken de weg vrij voor nieuwe renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank en dat zou bullish zijn voor de Bitcoin koers. Wat dat betreft ligt de focus in eerste instantie op de dinsdag.

Daarnaast krijgen we met de PMIs voor de dienstensector en de industrie voor zowel Amerika als veel Europese landen ook belangrijke data binnen. Deze indicator geeft voor een belangrijk deel ook de gezondheid van de economie aan.

Met name de dienstensector is belangrijk voor Amerika en Europa. Een groot deel van onze economieën draaien namelijk op die dienstensector. Vallen die PMIs omlaag, dan zou dat voor de inflatie ook een goed signaal zijn.

De Federal Reserve spreekt

Dan staat er deze week ook nog 10 toespraken van leden van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) op het programma. Zij zullen zich ongetwijfeld uitlaten over de inflatiecijfers van afgelopen week en de impact daarvan op het toekomstige rentebeleid.

Afgelopen week werd duidelijk dat de Federal Reserve nog niet overtuigd is van de lage inflatieprints van afgelopen week. Zij willen nog meer bewijs zien dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0% voordat ze renteverlagingen gaan beloven.

Dat was een klap voor de markt, waardoor Bitcoin vooralsnog in de range van 57.000 tot 74.000 dollar lijkt te blijven.

Grappig is dat de futuresmarkt op dit moment heel anders naar de situatie kijkt. Onder de futures-handelaren is de kans op een renteverlaging in september stevig toegenomen sinds de positieve inflatiedata van afgelopen week.

Eén week geleden was de verwachting nog ongeveer 50% dat de Fed in september de rente gaat verlagen. Nu ligt die kans op 67,2%. Wat dat betreft is er sprake van een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen