Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Volgende biljoenenfonds vraagt Spot Bitcoin ETF aan

Franklin Templeton is het volgende biljoenenfonds (na onder andere BlackRock) dat een Spot Bitcoin ETF aanvraagt. De recente overwinning van Grayscale in de ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) maakt iedereen wat optimistischer over de lancering van een Spot Bitcoin ETF. Dat enthousiasme is nu dus op een volgende grote partij overgeslagen.

Traditionele spelers stappen in

Het is fantastisch om te zien hoe steeds meer giganten uit de traditionele financiële wereld op deze manier instappen en hun interesse in Bitcoin tonen. Franklink Templeton is een gigantische speler, al zijn ze niet zo groot als BlackRock en Fidelity.

Maar met 1,5 biljoen dollar aan assets behoren ze echt tot de grootste namen van de financiële wereld. Hiermee neemt de druk op de SEC om een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF goed te keuren alleen maar toe.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat we een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt mogen verwelkomen, wat natuurlijk fantastisch is voor Bitcoin en mogelijk voor de rest van de cryptomarkt. Al hangt dat laatste heel erg af van de eventuele aanvragen van Spot Altcoin ETFs.

Groots voor Bitcoin

We moeten niet onderschatten hoe groot de entree van spelers als Franklink Templeton is voor Bitcoin. Dit betekent dat de grootste namen uit de financiële industrie in principe zeggen dat een investering in Bitcoin “okee” is. Dat is iets wat we jaren geleden niet hadden durven dromen.

Sterker nog, enkele jaren geleden was Bitcoin volgens BlackRock CEO Larry Fink onkruid. Hij moest er niets van hebben en zijn klanten al helemaal niet. We zijn nu een paar jaar verder en Fink lijkt compleet van mening veranderd.

Dat is relevant voor Bitcoin, omdat Fink weleens de machtigste man binnen de financiële wereld kan zijn. Als hij dingen roept, dan volgen veel andere mensen dat op. Wat dat betreft is het fantastisch dat hij Bitcoin een alternatief voor goud en een internationale asset noemde.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar
Is de Amerikaanse centrale bank zijn geloofwaardigheid kwijt?
Credible Crypto blijft voorlopig bullish over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit