Crypto crash
Bitcoin

Volgens deze indicator is de recessie een kwestie van tijd

Volgens de onderstaande grafiek van het gerenommeerde Apollo is een Amerikaanse recessie een kwestie van tijd. De grafiek toont het aantal bedrijven dat niet meer aan zijn schuldverplichtingen kan voldoen. Inmiddels is dit percentage voor bedrijfsobligaties opgelopen tot 3 procent.

Op speculatieve bedrijfsobligaties schoot het percentage zelfs omhoog van 1,5 naar 5 procent.

Recessie in aantocht

Op basis van de data van de bovenstaande grafiek lijkt het duidelijk dat een recessie aanstaande is. Iedere keer in de geschiedenis dat deze percentages omhoog schoten werden we geconfronteerd met een recessie.

“Als de Federal Reserve hier een recessie kan vermijden, dan zou dat fantastisch zijn. De geschiedenis leert ons dat een recessie in de lucht hangt”, aldus The Kobeissi Letter op Twitter.

Zelfs op het moment dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) zijn voet van het gaspedaal haalt, blijven de rentes stijgen. Dat komt door de gigantische tekorten van de Amerikaanse overheid.

Als gevolg daarvan moeten zij veel geld ophalen uit de markt (vraag en aanbod) waardoor de prijs van geld stijgt (rente omhoog). De overheidstekorten doen zo dus ook bedrijven pijn, die tegen hogere rentes moeten lenen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Het is niet vreemd te noemen dat Bitcoin de afgelopen maanden moeite heeft om het bullish momentum te herpakken. De bulls slaagden er in 2023 niet in om de koers duurzaam boven de 32.000 dollar te houden en als gevolg daarvan vielen we enkele duizenden dollars naar beneden.

Zelfs het nieuws dat BlackRock bezig is met een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten gaf de bulls niet het vertrouwen dat nodig is voor een nieuwe run omhoog.

De macro-economische omstandigheden lijken Bitcoin op dit moment te domineren, wat het lastig maakt om de start van een nieuwe bullrun op korte termijn te kunnen verwachten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers