vrouw bitcoin
Bitcoin

Tim Draper: Vrouwen zullen de volgende Bitcoin-bullmarkt aansturen

De beroemde crypto investeerder Tim Draper gelooft dat de koopkracht van vrouwen de Bitcoin naar een nieuw hoogtepunt van boven de $250.000 kan brengen.

Opdrijven van de Bitcoin prijs

De bekende miljardair Tim Draper vertelt dat er een tijd komt waarin vrouwen de prijs van Bitcoin zullen opdrijven. Dit zou volgens hem gaan gebeuren wanneer meer winkeliers het gaan aanbieden als een meer kosteneffectieve betaaloptie in winkels.

Draper vertelde in een YouTube-show dat vrouwen de sleutel zouden kunnen zijn voor het opdrijven van de Bitcoin prijs. Hij vertelt dat de Bitcoin koers dan zou kunnen stijgen tot $250.000 per munt.

De miljardair redeneert dat wanneer winkeleigenaren beginnen met het van op grotere schaal accepteren van Bitcoin als betaling, alle vrouwen plotseling Bitcoin wallets zullen hebben. Ook zullen ze ‘dingen’ gaan kopen met Bitcoin:

Dan zul je een Bitcoin prijs zien die naar een waarde van 250.000 dollar zal knallen.

– Tim Draper

Draper gelooft dat het in het belang van winkeliers is om op tijd te beginnen met het accepteren van Bitcoin. Hij erkent dat de meeste winkeliers met lage marges werken. De lagere transactiekosten zouden de voordelen van Bitcoin kunnen vergroten.

Het aandeel van vrouwen in de crypto wereld groeit

De gemiddelde kredietkaarttransactie kost winkeliers tussen de 2,9% en 3,5%, zo blijkt uit gegevens van CreditDonkey. Ter vergelijking, de gemiddelde Bitcoin kosten liggen rond de $1,40 per transactie. Wanneer de kosten per BTC transactie dalen wordt het zeer interessant voor winkeliers om de digitale valuta te kopen.

Draper vertelt dat het voordeel voor winkeliers om digitale valuta te accepteren duidelijk is. Hij zegt dat vrouwen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 80% van de uitgaven in de detailhandel. Detailhandelaren kunnen veel besparen op de kosten die ze aan creditcardmaatschappijen moeten betalen door voor Bitcoin te kiezen. Vrouwen vertegenwoordigen 30% van alle crypto bezitters in de Verenigde Staten, volgens The State of Consumer Banking & Payments van onderzoeksbureau Morning Consult.

Het niveau van adoptie waar Draper op hoopt, kan niet ver weg zijn. Morning Consult ontdekte dat ongeveer 24% van de Amerikaanse huishoudens crypto bezit. Dit is 2% hoger dan in juli 2021.

Als Draper gelijk heeft, dan zou het een cascade-evenement kunnen starten dat ook de voorspelling van Mastercard CEO Michael Miebach zou valideren. Hij beweerde dat het wereldwijde betalingssysteem SWIFT over vijf jaar niet meer zou bestaan. Miebach deed de schokkende voorspelling vorige week op het World Economic Forum in Davos.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?