Fidelity
Bitcoin

Volgens vermogensbeheerder Fidelity is Bitcoin superieur aan goud

Fidelity Digital Assets, een prominente aanbieder van digitale activadiensten, heeft een onderzoek gepubliceerd waarin Bitcoin (BTC) wordt gepositioneerd als een superieur monetair goed in vergelijking met goud.

De studie, mede geschreven door Chris Kuiper, directeur van onderzoek bij Fidelity, en analist Jack Neureuter, beschouwt Bitcoin als een uniek monetair activum. Dit onderscheid wordt gemaakt op basis van Bitcoin’s unieke eigenschappen die het positioneren als een veilige, gedecentraliseerde waardeopslag. Fidelity benadrukt dat de waardering van Bitcoin voortvloeit uit zijn reputatie als het meest betrouwbare en solide digitale geld op de markt.

Bitcoin vs goud

Volgens de auteurs kunnen rivalen Bitcoin niet verbeteren zonder bepaalde compromissen te sluiten, wat aangeeft dat elke inspanning om Bitcoin te overtreffen in bepaalde aspecten concessies zou vereisen. Bitcoin’s schaarste en digitale karakter, gecombineerd met een inflatiepercentage dat gelijkstaat aan dat van goud, versterken zijn intrinsieke waarde.

Hoewel zowel BTC als goud worden gewaardeerd om hun schaarste en uitwisselbaarheid, onderscheidt Bitcoin zich door zijn eenvoudige elektronische overdraagbaarheid tussen gebruikers wereldwijd en zijn programmeerbare kenmerken. Deze unieke eigenschappen plaatsen Bitcoin in de ogen van de auteurs een stap boven goud.

Bitcoin prijsvoorspelling

Als Bitcoin daadwerkelijk superieur is aan goud, rijst de vraag of het een vergelijkbare marktwaardering kan bereiken. Wanneer Bitcoin de huidige marktkapitalisatie van goud zou evenaren, rekening houdend met de tot nu toe gemijnde hoeveelheid, zou een enkele Bitcoin een waarde van ongeveer $676.000 kunnen hebben. Gezien de huidige koers van BTC zou dit betekenen dat de digitale valuta haar waarde met een factor 25 moet vermenigvuldigen.

Mogelijk eerst een koersval

Een Bitcoin-waardering die de honderdduizenden nadert, klinkt ongetwijfeld aantrekkelijk voor vele investeerders. Echter, bepaalde marktanalisten, waaronder cryptospecialist Benjamin Cowen, suggereren dat een aanzienlijke correctie op komst kan zijn.

Met het oog op het aanstaande halving evenement in april 2024, voorziet Cowen op basis van historische gegevens een mogelijke waardedaling van BTC met tot wel 50%. Dit zou de munt kunnen terugbrengen naar een niveau rond de $15.000 alvorens weer te herstellen. Cowen’s voorspelling is mede ingegeven door zorgen over een verminderde marktliquiditeit en potentiële prijsmanipulatie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%