Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Volt Equity’s ‘Bitcoin revolution’ ETF gaat vandaag live

De New York Stock Exchange (NYSE) gaat door met het noteren van Bitcoin (BTC)-gekoppelde exchange-traded funds (ETF). Hierbij is Volt Equity het meest recente bedrijf dat een dergelijk product op de aandelenbeurs introduceert.


Bitcoin Revolution wordt genoteerd op aandelenbeurs New York

Volt Equity’s Crypto Industry Revolution en Tech ETF zullen donderdag beginnen met handelen op de elektronische effectenbeurs NYSE Arca. Zo vertelde de CEO van het bedrijf, Tad Park, aan Cointelegraph. De ETF zal bij opening van de markt beschikbaar zijn voor handel onder het tickersymbool BTCR.

BTCR zal openen op $21, een knipoog naar Bitcoin’s gelimiteerde aanbod van 21 miljoen BTC. Volgens het bedrijf implementeert de ETF een managementbenadering op basis van het Bitcoin stock-to-flow (S2F)-model van PlanB. Dit is een belangrijk kwantitatief model dat bedoeld is om de prijs van BTC te voorspellen.

“We raadplegen het beroemde Stock-to-Flow-model als input om te begrijpen hoe de de impact van het miningaanbod van Bitcoin als gevolg van de geplande halveringen de prijs van Bitcoin zou kunnen beïnvloeden en wanneer. Op basis van wat we zien, zouden we onze mining-gerelateerde blootstelling dienovereenkomstig kunnen aanpassen, “zei Volt Equity.


Er komen meer Bitcoin-ETF’s aan

Begin oktober goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, is het product van Volt Equity geen pure Bitcoin ETF. Het is namelijk gebaseerd op bedrijven met een aanzienlijke blootstelling aan Bitcoin.

De ETF volgt zogenaamde “Bitcoin Industry Revolution Companies”. Enkelen hiervan zijn Michael Saylor’s MicroStrategy, Tesla, Twitter, Square, Coinbase, evenals Bitcoin-mining-bedrijven, zoals Canaan, Bitfarms en Riot Blockchain. Volt Equity zal regelmatig de participaties en toewijzingen van het fonds beoordelen “wanneer van toepassing” op basis van onderzoek, gegevens en modellen zoals de S2F. Park zei:

“Bitcoin is niet zomaar een coin, het is een revolutie die miners omvat, bedrijven die het op hun balans gebruiken, en alledaagse HODLers die de eerste digitale waardeopslag willen hebben die niet door een overheid kan worden beïnvloed.”

Deze ETF-lancering komt kort nadat NYSE Arca op 19 oktober een Bitcoin-futures-gekoppelde ETF heeft genoteerd door investeringsmaatschappij ProShares. Zoals eerder gemeld, werd de ProShares Bitcoin Strategy ETF de eerste Bitcoin-futures-gekoppelde ETF die in de Verenigde Staten werd gelanceerd.

Medio oktober heeft ook het grote cryptocurrency-fonds Bitwise Asset Management bij de SEC een aanvraag ingediend om een ​​pure Bitcoin ETF op NYSE Arca te noteren. De SEC heeft nog geen ETF goedgekeurd die de prijs van Bitcoin rechtstreeks zou volgen.

De grote vermogensbeheerder AXS Investments heeft woensdag twee Bitcoin-futures-ETF’s aangevraagd. Volgens senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verwacht de grote crypto-beleggingsonderneming Grayscale Investments dat de SEC haar spot Bitcoin ETF tegen juli 2022 heeft goedgekeurd.

 

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten