Bitcoin

Volume LocalBitcoins in Chili bereikt All-Time-High

LocalBitcoins heeft met het wekelijkse handelsvolume in Chili een nieuw record gevestigd. Zo blijkt dat in slechts één week tijd 330 miljoen Chileense peso’s zijn ingewisseld voor Bitcoin (BTC) in Chili.


Waardevermindering peso’s

Verwacht wordt dat deze cijfers gedeeltelijk beïnvloed wordt door de waardevermindering van de Chileense peso. Over de afgelopen twee maanden is deze namelijk al met ruim 6% gezakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het afgelopen jaar is deze valuta zelfs met circa 27% gedaald in waarde. Onderstaand figuur laat de stijging zien die in Chili heeft plaatsgevonden bij de aanschaf van BTC.

Bron: CoinDance

Niet de enige

LocalBitcoins is niet de enige die een toename ziet in de aanschaf van BTC in het land. Zo heeft ook de cryptocurrency exchange CryptoMarket, die actief is in Chili, een significante toename gezien in het verhandelde volume op het platform. Naar verluidt is het dagelijkse handelsvolume op het platform met bijna 270% gestegen in vergelijking met 30 maart 2020, waardoor er nu dagelijks voor circa $280.000 verhandeld wordt.


Beschermen spaargeld

Chileense burgers lijken zich tot crypto te wenden in hun zoektocht naar een belegging waarmee zij hun spaargeld beschermen tegen waardevermindering. Mocht de nationale munt de trend namelijk voortzetten, dan kan het spaargeld ook dit jaar weer significant minder waard worden.

Het land heeft flink te leiden onder de aanhoudende wereldwijde COVID-19-pandemie. De Chileense regering heeft het volle blokkering van het land ingesteld en zet zowel het leger als de politie in om dit te coördineren.

Toch lijken de inspanningen van het land voorzichtig te werken, zo zijn er op dit moment ongeveer 160 geregistreerde sterfgevallen. Op het gebied van inwoners is Chili vergelijkbaar met Nederland, het land heeft namelijk 18 miljoen inwoners. In totaal zijn er op dit moment 11.296 besmettingen bekend in het land.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom