Bahamas
Hack

Voormalig FTX-bestuurder moet miljoenenvilla op de Bahama’s inleveren

Om aan zijn strafvoorwaarden te voldoen, wil Ryan Salame, voormalig co-CEO van FTX Digital Markets, een miljoenenvilla op de Bahama’s overdragen aan de schuldeisers van het failliete cryptobedrijf.

Zodoende hoopt hij de schuldeisers tegemoet te komen en mogelijk een zware straf, zoals oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried die kreeg, te ontlopen.

Salame stemt in met overdracht huis van $5,9 miljoen

Volgens een document dat op 1 mei door FTX en aangesloten partijen werd ingediend bij de rechtbank in Delaware, stemde Salame in met de overdracht van zijn huis ter waarde van $5,9 miljoen.

Salame bekende vorig jaar september schuld aan strafklachten en is verplicht om $5,6 miljoen terug te betalen aan de schuldeisers. In plaats van contant geld voor te schieten, wil hij dat bedrag voldoen via zijn woning.

“Salame zal aan zijn verplichtingen voldoen door een huis op de Bahama’s over te dragen aan FTX Digital Markets Ltd. Het betreft Unit No. 3A in Marina Residences at Albany Building 10 Condominium,” aldus het document.

De schuldeisers vinden dit een goed plan omdat Salame zo niet gedwongen wordt om het huis snel te verkopen met verlies. Dat zou de verkoop van hun andere vastgoed op de Bahama’s kunnen bemoeilijken. Makelaars op de eilandengroep rapporteerden in 2023 al een daling van wel 25% in de verkoop van luxevastgoed.

Financiële wanpraktijken

Salame werd beschuldigd van samenzwering om onwettige politieke bijdragen te leveren en de Federal Election Commission op te lichten, en samenzwering om een geldtransmitterbedrijf zonder vergunning te runnen.

Uit het document blijkt verder dat Salame het huis in september 2021 kocht voor $7,2 miljoen. De aanbetaling van 10% werd overgemaakt vanaf een rekening van Alameda Research bij Silvergate Bank. In november van datzelfde jaar betaalde FTX DM de rest van de koopsom, $8,1 miljoen, aan de makelaar van Salame via hun rekening bij Fidelity Bank op de Bahama’s.

In maart 2022 ondertekenden Salame en Alameda een document waarin hij akkoord ging met het terugbetalen van de $8,1 miljoen aan Alameda. FTX en Alameda gingen echter begin november 2022 failliet.

De uitspraak in de zaak tegen Salame staat gepland voor 28 mei 2024. Voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried kreeg in maart al een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd.

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?