Paypal crypto
Bitcoin

Voormalig PayPal-president wil van Bitcoin wereldwijd betaalnetwerk maken

Voormalig PayPal-president David Marcus is van plan om Bitcoin om te toveren in een wereldwijd betaalnetwerk. In een nieuw interview met CNBC Squawk Box, zegt David Marcus in zijn hoedanigheid van mede-oprichter en CEO van Lightspark, dat zijn bedrijf bezig is om van Bitcoin een goedkope universele betaalservice te maken.

Bitcoin is niet de ultieme valuta

Wat interessant is aan het bedrijf van David Marcus, dat overigens werkt met het Lightning Network, is dat zij Bitcoin niet zien als de valuta die mensen zullen gebruiken om dingen te kopen.

“Maar een deel van een Bitcoin op het Lightning Network is als een klein datapakket op het internet, maar dan voor waarde. Je kunt dat vervolgens via het Lightning Network versturen en dollars sturen naar iemand die Japanse yen zal ontvangen”, aldus Marcus.

Het Lightning Network van Bitcoin wordt zo de onderliggende infrastructuur voor wereldwijde betaalnetwerken. “Transacties komen meteen aan en worden tegen hele, hele lage kosten verwerkt”, zo gaat David Marcus verder.

Marcus hoopt met Lightspark een betaaldienst te maken die het betalen van mensen zo eenvoudig maakt als het versturen van een SMS of email.

Wereldwijd betaalnetwerk

“Wat we proberen is Bitcoin en een echt wereldwijd betaalnetwerk te veranderen. Er lopen hier buiten veel toeristen, als we er één zouden stoppen omdat we met diegene willen communiceren, dan kunnen we om een e-mailadres vragen en je zou ze meteen kunnen mailen.

Je zou ze kunnen SMSen, aan een groepsgesprek toevoegen, alles is mogelijk. Maar als je geld zou willen sturen en ze geen inwoner van de Verenigde Staten zijn en niet dezelfde applicaties gebruiken, dan zou dat niet kunnen”, aldus Marcus.

Volgens de CEO van Lightspark zitten we nog altijd in het fax-tijdperk van wereldwijde betalingen. Het zou gaaf zijn als David Marcus en zijn team in deze missie slagen.

Bitcoin kan dat in ieder geval wel gebruiken op dit moment, want de koers tikt binnen op een schamele 25.755 dollar. Al heeft die koers gisteren nog een stuk lager gestaan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Bitcoin stijgt boven $28.000 en klaar voor bull run in Q4 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43