Ripple bank, xrp, bank
Regulatie

Voormalig Ripple Manager leidt het Australische CBDC-project

De Reserve Bank of Australia (RBA) heeft maandag in samenwerking met het DFCRC een witboek vrijgegeven voor een CBDC (een digitale valuta van een centrale bank) project. Interessant is dat de CBDC-pilot wordt geleid door een voormalig manager van Ripple, genaamd Dilip Rao.

Een nieuw CBDC project

De Reserve Bank of Australia heeft in samenwerking met het Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC) op 26 september de whitepaper genaamd ‘Australian CBDC Pilot for Digital Finance Innovation’ uitgebracht.

De RBA en DFCRC zullen een proefproject uitvoeren om use-cases te identificeren. Daarnaast willen ze inzicht krijgen in de technologische, juridische en regelgevende aspecten van de eAUD CBDC. De centrale bank nodigt deelnemers uit de industrie uit om vóór 31 oktober use cases in te dienen die gunstig zijn voor de Australische economie en het financiële systeem.

Volgens de DFCRC zullen er op 31 december ten minste 12 deelnemers worden geselecteerd voor verder onderzoek. De deelnemers moeten voldoen aan alle wetten. Daarnaast moeten de deelnemers in het bezit zijn van alle benodigde licenties en vergunningen. De testfase start op 1 januari. Het eindrapport wordt op 30 juni volgend jaar gepresenteerd.

Zoals we al schreven is het interessant dat het onderzoek wordt geleid door een voormalig manager van RippleLabs, genaamd Dilip Rao. Rao is de programmadirecteur van het CBDC-project. Rao heeft bijgedragen aan de acceptatie van Ripple’s XRP ledger. Hij is van mening dat het op XRPL gebaseerde afwikkelingssysteem mogelijkheden heeft in de CBDC industrie. Het team is van plan de eAUD te ontwerpen op Ethereum.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?