Vormen het Internet of Things (IoT) en Blockchain een perfect paar?

Het Internet of Things (IoT) is de trend in de technologiesector van het moment. Maar niet alleen het IoT is een trend, ook cryptocurrency en blockchain zijn een enorme trend geworden. Zouden de blockchain-technologie en het IoT een perfect paar vormen?


Wat is het Internet of Things (IoT)?

Het Internet of Things is een netwerk dat bestaat uit allemaal losse apparaten die gegevens met elkaar delen. Sommige apparaten meten iets, andere apparaten sturen ook commando’s en het kan ook zijn dat een combinatie hierin plaatsvindt. Voor een gebruiker betekent dit bijvoorbeeld dat wanneer er iets in de koelkast op is, dit automatisch kan worden bijbesteld.


Integratie van de trends

In veel opzichten zouden het Internet of Things (IoT) en de blockchain een perfect paar vormen. Dit komt vanwege het feit dat beveiliging één van de grootste en belangrijkste problemen is bij het IoT. Hier komt de blockchain kijken; de blockchain zou dit probleem namelijk kunnen oplossen. Bij een integratie van de trends zouden een hoop innovatieve ideeën veilig worden uitgewerkt.


Veiliger en betrouwbaarder

Een IoT systeem dat is gebaseerd op de blockchain kan ervoor zorgen dat de objecten die worden verzonden via het IoT veiliger en betrouwbaarder worden. Objecten is hier een erg breed woord, hierbij is te denken aan auto’s, telefoons, printers, koelkasten en/of vriezers en overige apparaten.

Tevens worden bedrijfsprocessen door gebruik te maken van Blockchain IoT-systemen eenvoudiger en transparanter gemaakt. Hierdoor wordt onder andere de klantervaring vergroot.

Dit lijkt hiermee op het perfecte paar. Of deze twee trends daadwerkelijk gaan integreren met elkaar is echter nog onbekend.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken