Bitcoin

Vrouw uit New York heeft 13 jaar celstraf gekregen voor financieren ISIS met BTC

Een vrouw uit New York in de Verenigde Staten (VS) is tot 13 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De vrouw had naar verluidt ISIS gefinancierd door middel van Bitcoins (BTC) en een aantal andere cryptocurrencies.


Veel creditcards

Dit werd duidelijk nadat het Amerikaanse Ministerie van Justitie een aankondiging publiceerde. Hieruit bleek dat de vrouw, die ook wel Zoobia Shahnaz heet, meer dan een dozijn creditcards heeft weten te krijgen. Hier heeft de vrouw vervolgens ongeveer $62.000 aan Bitcoin en andere crypto’s weten te kopen. In totaal heeft de vrouw naar verluid meer dan $150.000 aan crypto’s gestuurd naar individuen en bedrijven in Pakistan, China en Turkije. De crypto’s zijn uiteindelijk bij de fronten van ISIS gekomen.


Eerder al aangeklaagd

In december 2017 was de vrouw al aangeklaagd. Destijds gaf ze aan dat ze de American Express Bank, de Chase Bank, de Discover Bank en TD Bank wilde inzetten om geld naar het buitenland te versturen. Later bleek, in november 2018, dat ze de banken had bedrogen en gestolen fondsen uit de Verenigde Staten (VS) had witgewassen zodat ze materiële steun kon bieden aan ISIS. Hier is ze nu dan ook voor berecht met 13 jaar gevangenisstraf.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom