dollar bom, inflatie
Bitcoin

VS voegt in 1 dag ruim 50% van Bitcoin’s marktwaarde toe aan schulden

De schuldenberg van de Amerikaanse overheid is in één dag met 275 miljard dollar gegroeid, waarmee het de recordhoogte van 33,44 biljoen dollar bereikt. Die toename betekent dat de Amerikaanse overheid meer dan 50 procent van de market cap van Bitcoin aan zijn schuldenberg toevoegde in één dag.

275 miljard dollar staat ongeveer gelijk aan de koerswaarde van 10 miljoen Bitcoin.

32 miljard dollar per dag

Twee weken geleden raakte de overheidsschuld van Amerika nog de grens van 33 biljoen dollar. Dat betekent dat er sindsdien 32 miljard dollar per dag aan de staatsschuld van de Verenigde Staten is toegevoegd.

“Op het huidige tempo voegt de VS 1 biljoen dollar per maand toe aan de schuldenberg”, aldus The Kobeissi Letter.

Volgens Goldman Sachs zullen de kosten voor het onderhouden van de schuldenberg in 2025 een nieuw record bereiken. De laatste piekrente voor de overheidsschuld werd bereikt in de jaren ’90 van de vorige eeuw.

In 2022 betaalde de Amerikaanse overheid 476 miljard dollar aan rentekosten, wat ongeveer 2 procent van het nationale bruto binnenlands product betreft. De rentekosten zullen in 2024 stijgen naar 3 procent van het BBP en in 2030 naar 4 procent van het BBP; zo schatten de strategen van Goldman Sachs.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Op de lange termijn is dit een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin koers. Dit zorgt er immers voor dat de tekorten van de Amerikaanse overheid verder oplopen.

Hogere rentekosten betekent dat Amerika meer geld kwijt is aan zijn schuldenberg.

Hoe hoger de kosten voor het financieren voor de schulden, hoe verder de begrotingstekorten oplopen, hoe meer schulden ze op zich moeten nemen.

Hoe meer schulden ze op zich nemen, hoe meer de koopkracht van de Amerikaanse dollar afneemt; waardoor mensen op zoek gaan naar alternatieven.

In doe zoektocht naar alternatieven is de absolute schaarste van Bitcoin natuurlijk zeer aantrekkelijk.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers