Bitcoin AEX
Bitcoin

Waarom aankomende vrijdag cruciaal kan worden voor de Bitcoin koers

De prijs van Bitcoin (BTC) is gisteren boven de $60.000 gestegen, mede dankzij optimistische signalen uit de notulen van de Federal Reserve (Fed) van hun vergadering in juli. Volgens deze notulen is een renteverlaging in september waarschijnlijk, afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de economische data. Dit vooruitzicht heeft de cryptomarkten nieuw leven ingeblazen.

Uit de notulen blijkt dat de meeste functionarissen tijdens de vergadering in juli instemden met de noodzaak van een renteverlaging, mits de economische cijfers in lijn blijven met de verwachtingen.

Een renteverlaging zou gunstig zijn voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies, die eerder onder druk stonden door de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank in 2022. Deze maatregelen waren destijds bedoeld om de inflatie te beteugelen.

Alle ogen zijn vrijdag gericht op Jerome Powell

Alle ogen zijn nu gericht op Fed-voorzitter Jerome Powell, die aanstaande vrijdag zal spreken op het Jackson Hole Symposium. Beleggers hopen dat hij meer duidelijkheid zal verschaffen over de mogelijkheid van een renteverlaging in september.

Een renteverlaging zou bijzonder gunstig zijn voor zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt, omdat lagere rentes lenen goedkoper maken en daarmee investeringen en consumentenvraag stimuleren.

Dit leidt vaak tot hogere bedrijfswinsten en hogere aandelenkoersen. Voor de cryptomarkt, die gevoelig is voor de liquiditeit in de markt, betekent een renteverlaging dat beleggers eerder geneigd zijn risicovolle activa te kopen, zoals cryptocurrencies.

Hoewel de Federal Reserve blijft streven naar het terugbrengen van de inflatie naar 2%, suggereren de notulen dat ze dichter bij dit doel komen, wat de kans op een toekomstige renteverlaging vergroot.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Tron of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’