Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?

Vanochtend leek de Bitcoin koers nog een klein herstel door te maken. De waarde van de cryptomunt naderde zelfs het niveau van $60.000, wat bij veel investeerders hoop wekte op een verder herstel.

Echter, die hoop bleek van korte duur. In de afgelopen uren is de Bitcoin koers namelijk weer flink ingezakt en heeft zelfs een daling van meer dan 2 procent doorgemaakt.

Wat is er precies aan de hand? In dit artikel duiken we dieper in op de oorzaken van deze koersbewegingen en wat dit betekent voor de toekomst van Bitcoin.

Invloed van wereldwijde aandelenmarkten op de Bitcoin koers

De daling van Bitcoin vandaag lijkt sterk verband te houden met de malaise op de wereldwijde aandelenmarkten. De Amerikaanse aandelenmarkten openden vandaag fors lager, wat een schokgolf door de financiële wereld stuurde.

De S&P 500 begon de handelsdag met een verlies van 1,29%, terwijl de Nasdaq zelfs 1,73% lager van start ging. Deze percentages mogen misschien klein lijken, maar voor de aandelenmarkten zijn zulke dalingen zeer fors en indicatief voor een bredere onzekerheid onder beleggers.

Deze scherpe dalingen zorgen vanzelfsprekend voor onrust bij Bitcoin-investeerders. Hoewel Bitcoin vaak wordt gezien als een losstaand beleggingsinstrument, reageert het toch regelmatig op wereldwijde economische ontwikkelingen en marktsentimenten.

Wanneer aandelenmarkten wereldwijd te maken krijgen met flinke verliezen, wordt dat vaak gezien als een teken van bredere economische problemen, wat op zijn beurt zorgen opwekt bij investeerders in risicovollere activa zoals Bitcoin. Hierdoor kan de koers van Bitcoin ook onder druk komen te staan, zoals we vandaag hebben gezien.

September is historisch gezien een verschrikkelijke maand voor Bitcoin

September blijkt over het algemeen een zeer slechte maand te zijn voor de Bitcoin koers. Uit de gegevens in de afbeelding blijkt dat Bitcoin, in de 11 jaar van zijn bestaan, maar liefst 8 keer verliesgevend is geweest in september. Gemiddeld verloor de grootste digitale munt in deze maand 4,78% van zijn waarde. Dit maakt september historisch gezien de maand met de grootste neiging tot verlies voor Bitcoin.

Toch is er hoop voor crypto-investeerders als Bitcoin de trend van de afgelopen jaren volgt. Oktober is namelijk bijna altijd een uitstekende maand geweest voor de Bitcoin koers. In deze maand heeft Bitcoin een gemiddelde winst geboekt van maar liefst 22,9%, zoals de afbeelding ook laat zien. Ook november laat vaak positieve resultaten zien, wat aangeeft dat er betere tijden in het verschiet kunnen liggen voor Bitcoin en zijn investeerders.

Crypto-analisten bezorgd voor korte termijn

Hoewel er betere tijden lijken aan te komen, waarschuwen sommige analisten juist voor een mogelijke hevige correctie op de korte termijn.

Analisten van Bitfinex voorspellen zelfs dat de Bitcoin koers deze maand zou kunnen dalen tot $46.000, vooral nu de Amerikaanse centrale bank voor het eerst sinds 2020 de rente weer gaat verlagen.

Het is nog afwachten hoe dit zich zal ontwikkelen, maar één ding is zeker: de komende periode belooft spannend te worden voor Bitcoin-investeerders.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka
Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren
MicroStrategy blijft agressief investeren: koopt voor $1,11 miljard aan Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging