Ripple, XRP token
Ripple

Waarom daalt de Ripple (XRP) koers vandaag?

XRP heeft alle winsten die het de afgelopen twee weken heeft behaald, weer verloren. Deze daling wordt toegeschreven aan verschillende factoren, zoals de vertragingen in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC en de afnemende verwachtingen voor een renteverlaging in september.

SEC stelt besloten vergadering uit

De besloten vergadering van 1 augustus tussen de functionarissen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) trok de aandacht van cryptohandelaren, waarbij velen speculeerden dat het zou gaan over een mogelijke schikking met Ripple.

Echter, de vergadering werd onverwacht geannuleerd. Ripple en de SEC hebben zich stil gehouden en geen specifieke uitleg gegeven voor de vertraging, waardoor de cryptogemeenschap in spanning blijft.

Sinds 1 augustus is de prijs van XRP met meer dan 10 procent gedaald en handelt nu op een niveau van $0,569.

Afnemende kans op renteverlaging in september

De verliezen van XRP vandaag zijn onderdeel van bredere dalingen in de cryptomarkt, die worden beïnvloed door de afnemende kans op een renteverlaging in september.

Op 2 augustus toonden gegevens van CME aan dat de waarschijnlijkheid van een renteverlaging van 25 basispunten (bps) in september 71,50% was, vergeleken met 88,2% een week eerder.

De kansen op een renteverlaging zijn afgenomen na de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell op 31 juli, waarin hij verklaarde dat een eventuele dovish beslissing grotendeels zou afhangen van de vraag of de inflatie afkoelt. Powell zei:

“De vraag is of de totaliteit van de gegevens, de zich ontwikkelende vooruitzichten en de balans van risico’s consistent zijn met een groeiend vertrouwen in het afnemen van inflatie en het handhaven van een solide arbeidsmarkt. Als aan deze criteria wordt voldaan, zou een verlaging van ons beleidsrente mogelijk op de agenda kunnen staan bij de volgende vergadering in september.”

Sinds Powell’s persconferentie is de prijs van XRP met maximaal 15,35% gedaald. Dit geeft aan dat veel cryptohandelaren winst nemen te midden van de onzekerheid over een mogelijke renteverlaging.

Ripple’s angstaanjagende vrijgave van 1 miljard XRP

Een ander nieuwsbericht dat XRP-investeerders zorgen baart, is de enorme vrijgave van 1 miljard XRP-tokens door Ripple. In de afgelopen 24 uur heeft Ripple meer dan een miljard XRP verplaatst als onderdeel van een geplande fondsvrijgave uit escrow. Whale Alert legde een reeks snapshots vast die deze grote overboekingen van en naar Ripple’s escrow-wallet laten zien.

Er is sinds 2 augustus 500 miljoen XRP uit de escrow-account vrijgegeven. Dit verhoogt uiteindelijk het aanbod op de markt. Als de vraag niet stijgt om deze instroom te evenaren, kan dit leiden tot neerwaartse druk op de prijzen.

Ripple kan echter een significant deel van de nieuw vrijgegeven XRP opnieuw vergrendelen, vergelijkbaar met de acties na de vrijgave op 1 juni. Het bedrijf had toen 800 miljoen XRP opnieuw vergrendeld, maar ongeveer 300 miljoen XRP verkocht, ter waarde van $182 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13