Bitcoin
Bitcoin

Waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers en de rest van de cryptomarkt

Na een kort herstel van de crash van vorige week, is de cryptomarkt opnieuw in een daling terechtgekomen. Dit kan te maken hebben met de belangrijke economische cijfers uit de Verenigde Staten die deze week op de agenda staan.

Vooral de inflatiegegevens zullen naar verwachting grote invloed hebben op het beleid van de Federal Reserve, wat zowel de aandelen- als de cryptomarkten kan beïnvloeden. Wat staat er deze week precies op de planning?

Paniek op de financiële markten door Japanse carry trade: wat brengt deze week?

Vorige week heerste er paniek op de financiële markten, mede door de toenemende volatiliteit als gevolg van de Japanse carry trade, wat leidde tot een harde crash van de cryptomarkt afgelopen maandag. Deze week richten alle ogen zich op de Verenigde Staten. De publicatie van het PPI-rapport, dat inzicht geeft in de producentenprijzen, zal een eerste indicatie geven van de inflatiedruk. Deze cijfers worden morgen bekendgemaakt.

Het PPI-rapport wordt beschouwd als een belangrijke voorloper van de consumentenprijsindex (CPI), een cruciale maatstaf voor inflatie. De CPI-cijfers worden woensdag gepubliceerd. Analisten verwachten dat de CPI op jaarbasis met 3 procent zal stijgen, wat kan wijzen op een maandelijkse inflatiegroei van 0,2 procent, een lichte stijging ten opzichte van juni.

Sarah House, senior econoom bij Wells Fargo, stelt dat deze cijfers waarschijnlijk zullen bevestigen dat de inflatiedruk begint af te nemen, hoewel de inflatie nog niet op het gewenste niveau van 2 procent is, zoals de Federal Reserve nastreeft voordat zij beleidswijzigingen doorvoert.

Cryptomarkt is gevoelig voor financiële data

De verwachte cijfers zijn over het algemeen niet zo spannend, maar op dit moment lijkt de afwezigheid van goed nieuws door de markt te worden opgevat als slecht nieuws.

Aan het begin van de week daalde de totale marktwaarde met 3,5 procent, waardoor de totale cryptomarktkapitalisatie terugviel naar $2,14 biljoen. Bitcoin (BTC) behoorde tot de grootste verliezers onder de grote namen, met een daling van 4,4 procent in 24 uur, terwijl Ethereum (ETH) met 4 procent daalde tot $2.530. Inmiddels hebben beide zich enigszins hersteld.

De volatiliteit op de markt wordt verder versterkt door de verwachting dat de Federal Reserve mogelijk minder renteverlagingen zal doorvoeren dan eerder werd gedacht.

Michael Gapen van Bank of America suggereert dat, als de economische gegevens uitkomen zoals verwacht, de markt minder renteverlagingen zal inprijzen, waardoor de kans op een significante renteverlaging in september kleiner wordt.

Ontvang een Welkomstcadeau van €50 bij OKX

Ben je klaar om de cryptowereld te verkennen en wellicht Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen? Dit is je kans! Speciaal voor onze lezers hebben Newsbit en OKX een exclusieve aanbieding.

Registreer je vandaag nog via de onderstaande knop bij OKX en ontvang een gratis welkomstcadeau ter waarde van maar liefst €50.

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13