Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Waarom een Bitcoin ETF afwijzing geen probleem hoeft te zijn

Onlangs leidde het nieuws over een mogelijke afwijzing van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) tot onrust op de cryptomarkt, wat zichtbaar werd in significante schommelingen bij diverse crypto-projecten. Toch is het de vraag of een eventuele afwijzing werkelijk verstrekkende gevolgen zal hebben.

James Murphy, advocaat en liefhebber van Web3-technologieën, is van mening dat de ETF-aanvragers bij een afwijzing naar de rechtbank zullen stappen om de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan te klagen. Hij wijst erop dat het Hof van Beroep eerder een uitspraak deed in het voordeel van vermogensbeheerder Grayscale, wat de kans op succes in een rechtszaak tegen de SEC vergroot. Murphy gelooft bovendien dat de SEC geen overtuigende redenen heeft voor het afwijzen van de ETF’s en voorspelt een grotere kans op goedkeuring van meerdere aanvragen tegen de deadline van 10 januari.

De onzekerheid over de ETF werd aangewakkerd door een onderzoek van Matrixport, een specialist in financiële dienstverlening voor digitale activa. Markus Thielen, het hoofd van onderzoek bij Matrixport, bevestigde dat hun rapport niet op interne informatie van de SEC gebaseerd is. Hij kon geen duidelijke reden geven voor de terughoudende houding van de commissie, waardoor de werkelijke impact van een eventuele afwijzing nog onduidelijk blijft.

Experts blijven optimistisch

Er zijn nog steeds veel experts die optimistisch zijn over de goedkeuring van een Bitcoin ETF. Zo schatten analisten van Bloomberg, Eric Balchunas en James Seyffart, de kans op goedkeuring in op maar liefst 90%. Aan de andere kant verwacht Eleanor Terrett, een journalist bij Fox Business, zelfs dat een goedkeuring al op 8 januari zou kunnen plaatsvinden, wat een nog positievere kijk geeft op de situatie. Deze uiteenlopende meningen benadrukken de onvoorspelbaarheid en dynamiek van de situatie rondom de Bitcoin ETF.

Cruciale gesprekken met de SEC

Daarnaast bieden de recente gesprekken tussen de SEC en grote beurzen zoals Nasdaq en NYSE ook hoop op een goedkeuring. De gesprekken waren gericht op het bespreken en mogelijk verfijnen van de ETF aanvragen. Deze samenwerking wijkt af van de standaardprocedure waarin aanvragen vaak meerdere malen moeten worden herzien en wordt door analist Eric Balchunas gezien als een positief teken.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?