Ripple, XRP
Ripple

Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt

Crypto Tank, een prominent figuur binnen de XRP-gemeenschap, heeft onlangs uitgelegd waarom de waarde van XRP mogelijk zou kunnen stijgen naar $1.000. Hij stelt dat veel mensen de potentiële rol van XRP in het wereldwijde financiële systeem onderschatten.

De rol van SWIFT in het wereldwijde financiële systeem

Om te begrijpen hoe XRP zo’n hoge waarde kan bereiken, is het belangrijk om te kijken naar het huidige financiële systeem en hoe XRP hierin past.

SWIFT, het systeem dat banken wereldwijd gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen, verwerkt dagelijks berichtenverkeer ter waarde van tussen de $5 en $7 biljoen. Echter, SWIFT faciliteert alleen de communicatie tussen banken; de daadwerkelijke betalingen worden via andere systemen afgehandeld, zoals TARGET2 in Europa en FEDWIRE in de Verenigde Staten.

Het probleem met SWIFT is dat het traag en duur kan zijn. Transacties kosten vaak tussen de $20 en $50, en het kan dagen duren voordat een betaling is voltooid.

Als banken zouden overstappen naar RippleNet, het netwerk waar XRP deel van uitmaakt, zouden zowel de communicatie als de betalingen binnen enkele seconden en tegen aanzienlijk lagere kosten kunnen plaatsvinden. Dit zou banken jaarlijks honderden miljarden dollars kunnen besparen.

Waarom XRP

Crypto Tank legt uit dat zodra banken en financiële instellingen beseffen hoeveel ze kunnen besparen met XRP, de vraag naar de munt sterk zou kunnen toenemen.

Als slechts 10% van de betalingen die nu via SWIFT verlopen, zouden worden afgehandeld met XRP, zou dat dagelijks ongeveer $500 miljard aan transacties betekenen die via XRP worden verplaatst.

Naast SWIFT beheren grote banken zoals JPMorgan en Bank of America dagelijks biljoenen dollars aan betalingen. Als XRP zelfs maar een klein deel van deze betalingen overneemt, zou de vraag naar de munt aanzienlijk toenemen.

Om deze betalingen soepel te laten verlopen, moeten er voldoende XRP-tokens beschikbaar zijn in zogenaamde liquiditeitspools. Deze pools, gevuld met XRP, zorgen ervoor dat betalingen direct kunnen worden verwerkt. Om dagelijks $500 miljard via XRP te verplaatsen, zou zo’n pool ongeveer $1 biljoen aan waarde moeten bevatten.

De weg naar $1.000 per XRP-token

De waarde van XRP is direct gerelateerd aan hoeveel betalingen het netwerk kan verwerken. Volgens Crypto Tank zal, naarmate XRP vaker wordt gebruikt voor grote betalingen, de waarde van de munt stijgen.

Er zijn momenteel ongeveer 56 miljard XRP-tokens in omloop, maar een groot deel daarvan wordt vastgehouden door Ripple en investeerders. Dit betekent dat er minder XRP beschikbaar is voor gebruik in transacties.

Als er bijvoorbeeld slechts 10 miljard XRP beschikbaar zou zijn voor betalingen, zou de prijs per XRP-token rond de $100 moeten liggen om voldoende waarde te kunnen verplaatsen via het netwerk.

Naarmate meer banken en financiële instellingen XRP adopteren, zou de prijs zelfs verder kunnen stijgen, met mogelijk een waarde van $1.000 per token als gevolg.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Beslissing SEC over beroep in Ripple-zaak verwacht op 7 oktober: Wat betekent dit voor XRP?
Waarom stijgt de Ripple (XRP) koers vandaag?
Crypto analist voorspelt mogelijke XRP-stijging van 888% naar $31
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales