Blackrock
Bitcoin

Waarom had BlackRock recent een vergadering met de SEC?

BlackRock, de grootste fondsbeheerder ter wereld, had volgens de geruchten vrij recent een ontmoeting met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Toevalligerwijs is dat ook de toezichthouder die BlackRock uiteindelijk voorbij moet om hun Spot Bitcoin ETF op de markt te kunnen brengen. Bloomberg-analist James Seyffart heeft informatie die erop wijst dat de ontmoeting tussen de twee grootheden inderdaad over de Spot Bitcoin ETF ging.

Mogen we ons opmaken voor de lancering van dit felbegeerde beleggingsproduct?

Is de lancering van de Spot Bitcoin ETF nabij?

Bloomberg-analist James Seyffart onthult dat BlackRock recent met de SEC om tafel ging. Op internet publiceerde Seyffart een aantal slides, waaruit we kunnen opmaken dat de focus van de ontmoeting lag op de Spot Bitcoin ETF.

“Op basis hiervan lijkt het erop dat BlackRock de voorkeur geeft aan ‘in-kind’ voor hun Bitcoin ETF (logisch, want dat is waarschijnlijk de schoonste structuur voor hen en de eindbeleggers)’, aldus Seyffart.

Verder kunnen we uit de informatie opmaken dat er een aantal mensen van BlackRock aanwezig waren, maar ook vertegenwoordigers van de NASDAQ. Dat is de techbeurs waar de Spot Bitcoin ETF uiteindelijk op moet lanceren.

Ondertussen zijn er volgens een gebruiker op Twitter (of X) met de naam “Timbo” verschillende voordelen aan het volgen van de “in-kind” route. Het is efficiënter voor de belasting en houdt de prijs van de ETF in lijn met zijn intrinsieke waarde (de waarde van de Bitcoin die in het fonds zitten).

Wat betekent in-kind precies in het kader van de Spot Bitcoin ETF?

De term “in-kind” verwijst in dit geval naar de manier waarop de ETF de onderliggende activa creëert of inwisselt (in dit geval Bitcoin. Bij het oprichten of inlossen van aandelen van een ETF kan dit proces op twee manieren plaatsvinden: in-kind of in cash.

In-kind creatie en inlossing
Bij in-kind creatie ontvangt de ETF-beheerder de onderliggende activa (Bitcoin) van geautoriseerde deelnemers (zoals marktmakers of institutionele beleggers) in ruil voor nieuwe aandelen van de ETF. Bij in-kind aflossing geeft de ETF-beheerder de onderliggende activa aan geautoriseerde deelnemers in ruil voor de uitgifte van aandelen.

Bij in-cash creatie en inlossing zou BlackRock dit dus niet met Bitcoin, maar met Amerikaanse dollars doen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high