Solana, SOL
Solana

Waarom is er nog geen Solana ETF?

Sinds de succesvolle lanceringen van de Spot Bitcoin en Spot Ethereum exchange-traded funds in de Verenigde Staten, doen geruchten de ronde over een mogelijke Solana ETF.

Hoewel veel cryptobeleggers hopen dat zo’n fonds werkelijkheid wordt, zijn er nog aanzienlijke uitdagingen die moeten worden overwonnen voordat een Solana ETF kan worden goedgekeurd.

Strikte regelgeving

De SEC hanteert zeer strikte criteria voor de goedkeuring van nieuwe financiële producten zoals ETF’s. Voor Solana betekent dit dat het moet voldoen aan strenge anti-witwasmaatregelen (AML) en know-your-customer (KYC) protocollen.

Deze protocollen vereisen dat financiële instellingen de identiteit van hun klanten verifiëren om fraude en andere illegale activiteiten te voorkomen. Solana zal dus eerst moeten aantonen dat het zijn activiteiten op een transparante en veilige manier kan beheren, in overeenstemming met de normen die de SEC stelt.

Volwassenheid

De SEC beoordeelt ook de marktvraag en de “volwassenheid” van de markt waarin Solana opereert. Dit omvat de ontwikkeling, stabiliteit en rijpheid van de markt, met inbegrip van factoren zoals het handelsvolume, de betrokkenheid van institutionele beleggers en de aanwezigheid van betrouwbare infrastructuren.

Met andere woorden, Solana moet aantonen dat er voldoende vraag is naar een ETF, zowel onder institutionele als particuliere beleggers, en dat de markt voldoende ontwikkeld is om de introductie van een fonds te rechtvaardigen.

Liquiditeit

Daarnaast vereist een ETF een hoog niveau van liquiditeit om grote transacties te kunnen verwerken zonder significante verstoringen in de markt. Solana moet aantonen dat het over voldoende liquiditeit beschikt, wat wordt gemeten aan de hand van handelsvolumes en marktkapitalisatie. Onvoldoende liquiditeit kan een reden zijn voor afwijzing door de SEC.

Momenteel schommelt de liquiditeit van het Solana-netwerk aanzienlijk. Tijdens de memecoin-rage was deze bijzonder hoog, maar we zien nu een sterke daling. Bovendien heeft het netwerk in het verleden te maken gehad met storingen, waardoor tijdelijk niet op het platform kon worden gehandeld.

Krijg 50 euro bonus en maak kans om een VIP Trackside Experience te winnen bij de Nederlandse Grand Prix

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijgen de eerste 5000 mensen een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Solana nieuws

Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?
Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom