rechtszaak, rechter
Regulatie, Ripple

Waarom morgen een cruciaal moment is in de Ripple vs SEC rechtszaak

Morgen is een cruciale dag voor de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 26 maart is de deadline voor de SEC om een openbare versie van hun openingsbrief in te dienen.

Deze brief is essentieel voor het verloop van de rechtszaak, aangezien hij de door de SEC voorgestelde juridische en financiële sancties tegen Ripple uiteenzet.

De eisen van de SEC zijn voornamelijk gebaseerd op de institutionele verkoop van XRP sinds het begin van de juridische confrontatie in 2020. Dit is een kritiek punt van aandacht, omdat de omvang van de boetes grote gevolgen kan hebben voor de XRP koers.

Ripple verplicht tot delen financiën

Rechter Analisa Torres heeft Ripple Labs eerder verplicht om financiële overzichten van de jaren 2022-2023 te overleggen, evenals contracten die betrekking hebben op de institutionele verkoop van XRP. Dit besluit volgt op de bewering van de SEC dat deze informatie essentieel is voor het vaststellen van passende boetes.

Ripple heeft tegengeworpen dat deze financiële gegevens zowel irrelevant zijn voor de zaak als uiterst vertrouwelijk. Desondanks oordeelde de rechtbank dat deze informatie potentieel relevant is voor het bepalen van de te nemen maatregelen.

XRP Ledger komt met nieuwe DeFi functies

Naast de juridische strijd, is er ook goed nieuws voor Ripple. De XRP Ledger (XRPL) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de adoptie van gedecentraliseerde financiële (DeFi) functies door de introductie van Automated Market Maker (AMM) functionaliteit.

Deze ontwikkeling maakt het voor gebruikers mogelijk om liquiditeitspools te vormen tussen verschillende valuta’s, wat leidt tot efficiëntere handel in cryptocurrencies binnen het XRP ecosysteem. Na een intensief ontwikkelingsjaar heeft Ripple Labs deze langverwachte functie geïmplementeerd, waarmee het platform een nieuwe dimensie aan het gebruik van DeFi-applicaties toevoegt.

Nog 6 dagen geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
Update Ripple rechtszaak: Dit is waarom 20 mei belangrijk was
Ripple’s XRPL ziet indrukwekkende groei dit jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten