Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?

De cryptomarkt blijft voor verrassingen zorgen. Na een periode van een week waarin de koers van Bitcoin (BTC) gestabiliseerd leek rond de $51.000, zien we nu een opmerkelijke opwaartse beweging.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers op $53.400, en ook de altcoins laten een positieve trend zien. De vraag rijst waar deze plotselinge stijging vandaan komt. Is dit het begin van een aanhoudende opwaartse trend?

MicroStrategy koopt Bitcoin

Een oorzaak voor de recente stijging zou kunnen liggen aan de enorme aankopen door MicroStrategy. Het bedrijf heeft onlangs 3.000 extra Bitcoins gekocht voor ongeveer $155 miljoen, , tegen een gemiddelde prijs van $51.813 per stuk.

Dit is niet de eerste keer dat MicroStrategy aanzienlijk investeert in Bitcoin; met deze recente aanschaf heeft het bedrijf nu in totaal 193.000 BTC in bezit. De totale investering van het bedrijf in Bitcoin bedraagt nu $6,09 miljard, met een gemiddelde aankoopprijs van $31.544 per Bitcoin. Deze strategie maakt van MicroStrategy de grootste ‘Bitcoin whale’ onder de openbaar verhandelde ondernemingen.

Het zal waarschijnlijk niet blijven bij deze BTC aankopen. Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, heeft aangegeven dat hij van plan is om voor altijd Bitcoin te blijven kopen en geen plannen heeft om het actief te verkopen. Hij beschouwt de munt als technisch superieur aan goud, onroerend goed en de S&P 500.

Gigantische Bitcoin aankopen door Spot ETFs

Een andere positieve factor zijn de Bitcoin ETF’s. Sinds hun introductie op 11 januari hebben de tien spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten samen 5.500 Bitcoin gekocht, waarmee ze meer dan $5 miljard aan netto activa hebben vergaard. Deze prestatie onderstreept de sterke acceptatie en het vertrouwen in Bitcoin-gebaseerde financiële producten.

In vergelijking met andere beleggingscategorieën hebben de Bitcoin ETF’s uitzonderlijk goed gepresteerd. Ter illustratie: in dezelfde periode hebben goud-gebaseerde ETF’s ongeveer $3,6 miljard aan nieuwe investeringen aangetrokken. Analisten suggereren dat goud ETF’s, die momenteel $90 miljard aan activa beheren, het moeilijk kunnen vinden om dit niveau te handhaven. Deze uitdaging wordt toegeschreven aan de recente prestaties van de goudprijs, die in schril contrast staat met de dynamische groei van Bitcoin en gerelateerde financiële producten.

Zal de stijging doorzetten?

Of de koersstijging door zal zetten is nooit zeker in de wereld van crypto. Desondanks zijn er wel positieve signalen. Onder andere de Fear & Greed vertoont een signaal dat zich nog niet in de “extreme hebzucht” zone bevindt. De index meet het algemene sentiment van Bitcoin. 

Historisch gezien zijn periodes van ‘extreme hebzucht’ vaak een bearish voorspeller voor de digitale munt geweest, omdat Bitcoin de neiging heeft gehad om tegen de verwachtingen van de meerderheid in te bewegen. De kans op zo’n tegengestelde beweging neemt toe naarmate deze verwachting sterker wordt, vooral in de regio’s van extreme sentimenten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging