Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Waarom stijgt de Bitcoin koers vandaag?

Bitcoin toont veerkracht. Na een dip tot $29.173 gisteren, veert de markt vandaag op met mooie groene resultaten. Momenteel is de Bitcoin-prijs boven de $30.000 gestegen, met een toename van 2,8% in het laatste uur. Tegelijkertijd vertonen altcoins zoals Arbitrum (ARB), Chainlink (LINK) en Avalanche (AVAX) indrukwekkende winsten.

BTC koers
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

De huidige koersstijging lijkt deel uit te maken van een bredere trend. Vooral op middellange termijn suggereren macro-economische vooruitzichten dat zowel Bitcoin als de gehele cryptomarkt hun rally zullen voortzetten.

De opleving van vandaag kan deels zijn aangewakkerd door macro-economische gegevens uit China. Zoals vanochtend aangekondigd, groeide de Chinese economie in het eerste kwartaal van 2023 met 4,5%, wat het snelste groeitempo is in een jaar tijd.

De toename overtrof de verwachtingen, aangezien het beëindigen van “Zero COVID” resulteerde in een aanzienlijke groei van consumentenbestedingen en industriële productie. Alle cijfers waren positief. Het bruto binnenlands product (bbp) (jaar-op-jaar) bereikte 4,5% in het eerste kwartaal van 2023, hoger dan de geschatte 4,0%.

De detailhandelsverkopen klommen naar 10,6% in maart (jaar-op-jaar), vergeleken met een schatting van 7,4%. Het werkloosheidspercentage kwam uit op 5,3% ten opzichte van de verwachte 5,5%.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) heeft vermoedelijk ook bijgedragen aan de stimulans. Bitcoin en de DXY vertonen een omgekeerde correlatie, wat inhoudt dat de cryptocurrency doorgaans stijgt wanneer de DXY afneemt.

Bitcoin prijs van $35K is goed mogelijk

De sterkte die Bitcoin vandaag toont is een goed teken, zo vertellen twee analisten van Glassnode. Ze schreven het volgende:

We hebben $35.000 aangemerkt als het eerstvolgende belangrijke doel – gevolgd door $47.000. Dit blijven de verwachtingen, net zoals we aanzienlijk hogere prijzen voorzien in het latere tweede en derde kwartaal.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?