Bitcoin stijgt
Bitcoin

Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?

De koers van Bitcoin heeft vandaag een aanzienlijke sprong gemaakt, waarbij het de $70.000 grens opnieuw heeft bereikt. Dit is het hoogste punt in de afgelopen 9 dagen.

Dankzij deze opwaartse beweging zijn de verliezen van de afgelopen week weer helemaal goed gemaakt, wat bij investeerders de speculatie voedt of Bitcoin binnenkort een nieuw hoogtepunt zal bereiken. In dit artikel onderzoeken we waarom de Bitcoin prijs is gestegen vandaag.

Vertrouwen in Bitcoin groeit

Ondanks een reeks macro-economische tegenwinden en een uitstroom van meer dan 31.000 BTC uit GBTC, heeft de prijs van Bitcoin zich snel hersteld. Investeerders behouden aanzienlijk vertrouwen in Bitcoin, vooral nu de halvering in zicht komt.

Dit vertrouwen is duidelijk zichtbaar in het toenemende aantal Bitcoins dat van crypto beurzen wordt gehaald. Dit is positief omdat het duidt op een langetermijnvisie van investeerders; ze houden hun Bitcoin vast in plaats van te verkopen, wat de beschikbare voorraad op de markt vermindert en potentieel de prijs opdrijft.

Bitcoin balans op Coinbase – Bron: Glassnode

Institutionele beleggers nemen Bitcoin serieus

Ondanks een lichte uitstroom uit Bitcoin ETF’s in de afgelopen week, presteren deze producten uitzonderlijk goed. De gegevens van CoinShares tonen aan dat institutionele beleggers tot dusver in 2024 maar liefst $12,3 miljard in crypto hebben geïnvesteerd.

Dit benadrukt het groeiende vertrouwen van deze grote investeerders in Bitcoin, en laat zien dat zij Bitcoin steeds meer beschouwen als een legitieme beleggingsoptie.

Dit is een zeer positief signaal voor de toekomst, aangezien het wijst op een brede acceptatie en erkenning van Bitcoin binnen de financiële wereld, wat de basis kan leggen voor verdere groei en stabiliteit op lange termijn.

Interesse van particuliere beleggers neemt toe

Niet alleen institutionele beleggers tonen een groeiende interesse in Bitcoin; ook particuliere beleggers zijn uitermate geïnteresseerd in het aankopen van Bitcoin. Het resultaat is dat het aantal Bitcoin-wallets hoger is dan ooit tevoren.

Aantal Bitcoin wallets met meer dan 0 BTC
Aantal Bitcoin wallets met meer dan 0 BTC – Bron: Glassnode

De groei in het aantal BTC-wallets, gecombineerd met de trend dat investeerders hun Bitcoin van beurzen weghalen, en de voortdurende belangstelling van institutionele investeerders, onderstrepen een sterk optimisme over de toekomstige prijsontwikkeling van Bitcoin.

Nog 6 dagen geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging