uniswap
Altcoin

Waarom stijgt de Uniswap koers ineens met 75%?

De koers van Uniswap heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende stijging van maar liefst 75 procent doorgemaakt. Maar wat ligt ten grondslag aan deze spectaculaire groei? In dit artikel duiken we dieper in de mogelijke oorzaken van deze ontwikkeling.

Wat is Uniswap?

Uniswap is een revolutionair protocol binnen de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi), dat draait op de Ethereum blockchain. Het stelt gebruikers in staat om ERC-20 tokens op een directe en gedecentraliseerde manier te verhandelen, zonder tussenkomst van een centrale partij.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een uniek automatisch liquiditeitsprotocol, dat zich onderscheidt van het traditionele orderboekmodel dat door conventionele beurzen wordt gebruikt. Uniswap speelt een cruciale rol in het faciliteren van efficiënte tokenruil, waardoor het een van de meest populaire platforms is geworden in het DeFi-ecosysteem.

Uniswap krijgt een upgrade

De voornaamste drijfveer achter de explosieve prijsstijging is de aankondiging van een belangrijke upgrade. De Uniswap Foundation, een non-profitorganisatie die zich wijdt aan de ontwikkeling van de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap, heeft een voorstel ingediend voor een governance upgrade. Dit voorstel heeft als doel het DEX-protocol zodanig te wijzigen dat houders van UNI-tokens extra worden aangemoedigd om een actieve bijdrage te leveren.

Het voorgestelde verbeterplan van de Uniswap Foundation legt de nadruk op het verfijnen van het beloningssysteem. Dit houdt in dat gebruikers die hun UNI-tokens – de oorspronkelijke valuta van het platform – inzetten en vasthouden binnen de exchange, in aanmerking komen voor beloningen. Deze stap is ontworpen om de betrokkenheid en participatie binnen het ecosysteem te stimuleren.

Daarnaast richt het voorstel zich op het versterken van het governance-model door gebruikers in staat te stellen vergoedingen te verzamelen. Deze vergoedingen worden proportioneel verdeeld onder de tokenhouders die hun stemrecht activeren door hun UNI-tokens in te zetten en te delegeren.

Erin Koen, de leidinggevende op het gebied van governance bij de Uniswap Foundation, is van mening dat deze wijzigingen de robuustheid en decentralisatie van Uniswap aanzienlijk zullen verbeteren. Hij wijst erop dat Uniswap al een dominante positie in de markt heeft bereikt met minimale inbreng vanuit governance. Koen benadrukt echter dat, om deze leidende positie te behouden en verder uit te bouwen, deze governance-aanpassingen essentieel zijn.

Uniswap koers stijgt met 75%

Na de aankondiging ervoer het netwerk een indrukwekkende groei, met een toename van bijna 75% binnen slechts een uur. Voorafgaand aan de aankondiging was de digitale valuta gewaardeerd op ongeveer $7,16. Op het moment van dit schrijven is de koers gestegen naar $12,43, wat de hoogste waardering voor UNI markeert sinds januari 2022.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Uniswap of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen
Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging