XRP token, Ripple
Regulatie, Ripple

Waarom vandaag belangrijk is voor de Ripple vs. SEC rechtszaak

De jarenlange juridische strijd tussen de Amerikaanse SEC en Ripple nadert een definitieve oplossing nu de remedies-fase van de rechtszaak bijna ten einde loopt.

Volgens de planning van de rechtbank zal Ripple vandaag, 22 april 2024, zijn reactie indienen op de eerste remedie-gerelateerde brief van de SEC.

Hoewel Ripple naar verwachting vandaag zijn bezwaren tegen de remedies zal indienen bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het Zuidelijke District van New York (SDNY), blijft de indiening verzegeld tot 24 april, wanneer een geredigeerde versie van de motie openbaar wordt gemaakt.

Nadat Ripple vandaag zijn reactie indient, zullen de partijen morgen, 23 april, bijeenkomen om te overleggen over de noodzakelijke redactie voordat het document op 24 april openbaar wordt gemaakt.

SEC eist bijna 2 miljard dollar van Ripple

Newsbit meldde vorige maand dat de SEC zijn openingsbrief over remedies heeft ingediend. Volgens de indiening verzocht de SEC dat Ripple bijna 2 miljard dollar aan boetes en sancties zou betalen vanwege het schenden van effectenwetten door zijn institutionele verkoop van XRP.

Naast financiële eisen pleitte de SEC ervoor dat de rechtbank sancties oplegt om te voorkomen dat Ripple de effectenwetten verder overtreedt. De eis van de SEC van bijna 2 miljard dollar kwam als een schok voor veel cryptoliefhebbers, waaronder Ripple-CEO Brad Garlinghouse.

Garlinghouse merkte op dat een dergelijke eis in een zaak zonder fraude of roekeloosheidsbeschuldigingen ongekend is.

Ripple CEO hint over tegenreactie op SEC eis

Interessant genoeg gaf de CEO van Ripple een hint over wat de cryptogemeenschap kan verwachten in de bezwaarschrift, door op te merken dat Ripple van plan is de SEC te ontmaskeren.

Hij voegde een gif aan zijn tweet toe waarin de SEC werd omschreven als een onbetrouwbaar agentschap vanwege hun forse eis.


Het is onduidelijk hoe Ripple van plan is om tegen de SEC in te gaan. Er zijn echter speculaties ontstaan dat Ripple gebruik zou kunnen maken van de uitspraak die werd gedaan door het Tweede Circuit in de zaak SEC tegen Govil. Daarin werd vastgesteld dat de SEC alleen recht heeft op teruggave van geld van de verkoper wanneer kopers financiële verliezen lijden.

Als Ripple de Govil-uitspraak gebruikt, zou het bedrijf rechter Analisa Torres kunnen vragen om teruggave op te leggen op basis van de beslissing van het Tweede Circuit.

Als de rechter het hiermee eens is, zou ze Ripple kunnen verplichten tot teruggave gebaseerd op het aantal institutionele investeerders dat verlies heeft geleden door XRP te kopen tegen prijzen boven de huidige koers van $0,5351. Juridische experts hebben echter opgemerkt dat dit argument mogelijk niet standhoudt, omdat de SEC niet beweert dat de verkopen van Ripple tot verliezen hebben geleid.

Vervolgstappen in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC

Na de indiening van de bezwaarschrift van Ripple krijgt de SEC de kans om voor 6 mei een antwoord in te dienen. Daarna zou rechter Torres haar definitieve uitspraak doen, waarmee de rechtszaak op het niveau van de districtsrechtbank tot een eind komt.

Als een van de partijen niet tevreden is met de definitieve of samenvattende uitspraken, zou de rechtszaak kunnen doorgaan naar het Tweede Circuit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?