Bitcoin daalt
Bitcoin

Was de Bitcoin koers van $38.500 de bodem van de ETF-dip?

De Bitcoin koers klapte na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs omlaag en bereikte uiteindelijk een voorlopige bodem van 38.500 dollar. Na twee handelsweken lijkt het stof rustig neer te dalen en begint ook de Bitcoin koers voorzichtig te stabiliseren. On-chain indicatoren geven aan dat Bitcoin “oververkocht” is, maar niets is zeker onder de huidige omstandigheden.

Licht aan het einde van de tunnel?

Wat de verkopen van Grayscale betreft lijkt er nu eindelijk licht aan het einde van de (rode) tunnel voor Bitcoin. Vanaf het begin verkochten aandeelhouders van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hun aandelen en dat zorgde voor een gigantische neerwaartse druk op de Bitcoin koers.

Nu lijken die verkopen langzaam af te zwakken. Maar de grote vraag is dan natuurlijk of de andere ETFs het positieve momentum kunnen doorzetten.

Zodra het verkopen (of leegbloeden) van GBTC stopt wordt het interessant om te zien of de nieuwe ETFs daadwerkelijk nieuw kapitaal voor de markt ophalen of dat mensen simpelweg overstapten van Grayscale naar bijvoorbeeld BlackRock.

Hodlonaut, een bekende Bitcoiner, wijst iedereen erop dat Grayscale in ieder geval geen Bitcoin kan printen en dat deze verkopen niet oneindig door kunnen gaan.

Wat denken jullie? Is de Grayscale ellende binnenkort echt voorbij?

Gevaren voor de cryptomarkt?

Als we de Advanced Network Value to Transaction (NVT) Signal mogen geloven is Bitcoin op dit moment dichtbij een bodem. Die on-chain indicator laat zien dat de waarde van recente transacties relatief laag is als je kijkt naar de volledige market cap van Bitcoin.

Meestal is dat een signaal dat Bitcoin rond een bodem zweeft.

Zo zou het kunnen dat de koers van 38.500 die we zagen de bodem van de ETF-dip blijkt voor Bitcoin, maar zekerheid bestaat natuurlijk niet in de financiële wereld.

Opvallend is dat sommige lange-termijn holders (mensen die hun Bitcoin 155 dagen of langer bezitten) verliezen begonnen te nemen op hun Bitcoin.

Die vormen van “capitulatie” zoals we dat in de financiële wereld noemen, kunnen erop wijzen dat we dichtbij een bodem zitten. Maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten