bitcoin stijgt
Bitcoin

Was de Bitcoin koers van $58.400 een valstrik voor bears?

De Bitcoin koers viel vorige week plotseling onder de 60.000 dollar en bereikte uiteindelijk een lokale bodem van 58.400 dollar. Nu is de nieuwe week begonnen en staat Bitcoin op ongeveer 63.000 dollar. Was de stevige koersdaling van afgelopen week een valstrik voor de bears?

Groene maand voor Bitcoin?

Over het algemeen is de maand juli een groene maand voor Bitcoin. In de totale geschiedenis van de munt steeg Bitcoin gemiddeld 7,39% in juli en komt de mediaan binnen op 8,90%.

Dat levert natuurlijk geen garantie voor een groene maand op, maar het begin is in ieder geval hoopgevend voor Bitcoin. Op de korte termijn blijft het sentiment waarschijnlijk onzeker.

De Bitcoin koers zal nog behoorlijk moeten klimmen om de markt ervan te overtuigen dat “de ellende” nu echter achter ons ligt. “Bitcoin maakte een mooie rally vanaf de dieptepunten, maar op dit moment lijkt het erop dat de bulls niet voldoende momentum hebben om boven het 21-weekse gemiddelde te sluiten”, aldus Keith Alan van Material Indicators.

Het 21-weeks gemiddelde van de Bitcoin koers ligt op het moment van schrijven rond de 64.000 dollar.

Belangrijke macro-week voor Bitcoin

Vanuit macro-economische perspectief staat er een korte, maar volle week op het programma. De week is kort, omdat de markten op 4 juli gesloten zijn in de Verenigde Staten.

Dat neemt niet weg dat er een hoop interessante datapunten op de agenda staan. We beginnen deze week met belangrijke dat over de Amerikaanse industrie op maandag. Vervolgens klimt Federal Reserve voorzitter Jerome Powell op dinsdag achter het spreekgestoelte.

Diezelfde dag krijgen we met de JOLTs Jobs Data belangrijke data over de Amerikaanse arbeidsmarkt en volgen op woensdag de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

Vrijdag krijgen we het “toetje” van de week met het maandelijkse banenrapport voor juni. Als de werkloosheid opnieuw harder stijgt dan verwacht, kan dat de Bitcoin koers redelijk groen het weekend insturen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten