Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Wat doet een Chinese Bitcoin miner in de Verenigde Staten?

Het Pentagon en tech-gigant Microsoft maken zich zorgen over een Bitcoin miner in Wyoming die in Chinese handen zou zijn. De reden dat onder andere de Amerikaanse overheid zich zorgen maakt over de operatie, is omdat deze dichtbij een militaire basis ligt en voor Microsoft is het gevoelig omdat zij een naburig datacenter bezitten.

De operatie, die gelinkt is aan vijf bedrijven, waaronder Bit Origin Ltd., wordt gezien als een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid; ondanks dat die zorgen volgens Bit Origin president Li Jiamin niet nodig zijn.

Chinese spionage-activiteiten?

De grote zorg is dat de Chinese overheid Bit Origin gebruikt voor spionageactiviteiten. Bijvoorbeeld voor de naburige militaire basis, waar onder andere Intercontinentale Ballistische Raketten (IBRs) te vinden zijn.

In augustus 2022 kwam de Bitcoin miner voor het eerst onder het vergrootglas van de autoriteiten te liggen. Dat was het geval omdat Microsoft de operatie aanmerkt als een potentieel gevaar voor de nationale veiligheid van Amerika.

Er is volgens Microsoft geen directe aanleiding om te denken dat de Bitcoin miners die gelinkt worden aan China een gevaar zijn, maar de computerkracht die aanwezig is zou in potentie een significante bedreiging kunnen vormen.

China vaardigde in 2021 een algeheel verbod uit op het minen van Bitcoin, waarna veel miners besloten om zichzelf in de Verenigde Staten te vestigen. Sindsdien is Amerika een gigantische speler op het gebied van Bitcoin mining.

Chinese Bitcoin miners in 12 Amerikaanse staten

In totaal zijn er volgens The Times in 12 Amerikaanse staten Chinese Bitcoin miners terug te vinden. Althans, minders die gedeeltelijk eigendom zijn van Chinezen of gelinkt zijn aan de Chinese overheid.

Het Cheyenne, Wyoming center, gelinkt aan Bit Origin is zo’n mijn. Li Jiaming, de president van het bedrijf, zegt echter dat de locatie puur en alleen voor bedrijfsmatige redenen is uitgekozen.

Jiaming claimt dat zijn bedrijf op die locatie zit, omdat een lokaal energiebedrijf daar met ze wilde werken. Zodoende kon Bit Origin dus op een relatief goedkope manier aan energie komen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers