Bitcoin analyse
Bitcoin

Wat gaat de Bitcoin koers in het laatste kwartaal van 2023 doen?

De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur gestabiliseerd, nadat we opnieuw een week van dalingen moesten verwerken; mede als gevolg van de geopolitieke conflicten die investeerders ertoe bewegen om voor minder risicovolle assets te kiezen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 26.900 dollar en lijkt vooral Ethereum het lastig te hebben.

Over de afgelopen week daalde de Ethereum koers met 4,63 procent; terwijl er voor Bitcoin een daling van ‘slechts’ 2,27 procent op de borden staat.

Wat gaat Bitcoin in 2023 nog doen?

Andy Bromberg, de CEO van Beam, stelt dat de markt op dit moment bullish noch bearish is. “Bitcoin zit de laatste tijd in een bouwfase en niet speciaal bullish of bearish te noemen. Op het moment is er sprake van een balans en zijn er weinig nieuwkomers die voor het eerst Bitcoin kopen, terwijl er ook weinig mensen uit de markt verdwijnen”, aldus Bromberg.

“Die balans creëert een relatief stabiele prijs. Significante koersbewegingen zullen uitblijven, totdat er een nieuwe katalysator boven komt drijven. Denk bijvoorbeeld aan de halving of de introductie van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten”, voegt Bromberg toe.

De komst van de eerste Spot Bitcoin ETF moet de spreekwoordelijke sluizen openzetten voor de entree van institutioneel kapitaal. Institutionele beleggers zijn de rijkste beleggers op aarde en die kunnen via de Spot Bitcoin ETF van bijvoorbeeld BlackRock voor het eerst echt toegang krijgen tot Bitcoin.

De vlucht naar kwaliteit

Andere beargumenteren dat de relatieve stabiliteit van de Bitcoin koers op dit moment het gevolg is van een vlucht naar kwaliteit. “Bitcoin is de meest decentrale en veilige asset, die daarmee profiteert van de vlucht van meer riskante munten naar veiligheid”, aldus Dan O’Prey tegenover CoinDesk.

Bobby Zagotta, de Amerikaanse CEO van Bitstamp, zegt dat Bitcoin “de meest gevestigde, begrepen en vertrouwde cryptocurrency van de markt blijft in de voorzienbare toekomst.”

Daar voegt Zagotta aan toe dat het aantal actieve klanten op zijn beursplatform van week tot week stijgen. Dat is een positief signaal richting het jaar 2024, waarin de volgende halving op de planning staat.

Wat het restant van 2023 betreft lijkt het vooral hopen op goede koersactie voor Bitcoin, maar een echt fundament daarvoor ontbreekt momenteel nog.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers