Altcoin

Wat is de reden van de MATIC crash?

De prijs van de op Ethereum, gebaseerde cryptomunt ‘Matic’ is vannacht in enkele minuten tijd met 60% gecrasht. Hoe kan dit gebeurd zijn? Matic reageert vandaag in een blogpost en laat haar community weten wat er aan de hand is.


De enorme Matic crash

Rond 02:00 ‘s nachts zagen we de Matic prijs binnen enkele minuten 60 procent van haar waarde verliezen. Dit gebeurde toen de Matic prijs daalde tot een dieptepunt van 0,012 dollar.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Matic token rond de $0,021 dollar. Dit terwijl de prijs 1 dag geleden nog rond de $0,042 dollar lag. Dit betekent dat de koers vandaag met zo’n 50% is gedaald.


Wat is de reden van de Matic crash?

Door de enorme crash zijn er veel geruchten de crypto wereld ingeslingerd. Beïnvloed Matic haar eigen token? Is de token onderhevig aan pump & dump activiteiten? Om een einde te maken aan de onduidelijkheid heeft het team van Matic een statement naar buiten gebracht.

De enorme prijsdaling lijkt een direct effect te zijn van berichten die circuleren op Twitter. Deze suggereren dat het Matic team verdachte token verplaatsingen uitvoerde. In de Twitter berichten wordt geschreven dat het Matic team tokens uit zijn Foundation account heeft gehaald, wat de vrees wekt dat het team de munten zou gaan dumpen.

De tweet die tot paniek leidde beweerde dat het grote aantal tokens dat opgenomen werd bedoeld was om op Binance te dumpen.

Echter, de claims bleken niet waar en werden snel weerlegd door Binance. Changpeng Zhao, de CEO van de exchange, vertelt dat traders die in paniek raakten waarschijnlijk de echte reden van de crash is.


Matic heeft prijs niet gemanipuleerd

Het team had even geleden al een kleine opname van tokens aangekondigd, van ongeveer 248 Matic (0,25%) van het totale aanbod. Echter, deze tokens waren bedoeld om het netwerk te beveiligen, schrijft het team in de blogpost. Matic heeft op geen enkele manier de prijs gemanipuleerd.