Bitcoin Nieuws

Wat is de reden voor de plotselinge daling van de Bitcoin prijs?

Bitcoin zakte voor het eerst in ruim twee weken onder de $27.000, waardoor eerdere winsten teniet werden gedaan na berichten dat de Amerikaanse inflatie enigszins afnam.

De Bitcoin koers is zojuist met 3% gedaald en heeft daarmee een dieptepunt van $26.835 bereikt rond 19.31 uur in Nederland. BTC doorbrak daardoor ook de ondergrens van het bereik tussen $30.000 en $27.000, waarbinnen het de afgelopen maand schommelde.

BTC koers
BTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Waarom crasht de Bitcoin prijs plotseling?

Het is vaak moeilijk te bepalen wat de oorzaak is van een Bitcoin crash, maar er zijn enkele aanwijzingen die de koersdaling kunnen verklaren. Henry Elder, een analist bij Wave Digital Assets, deelt hierover zijn inzichten:

“Op dit moment verkeren we in een situatie met een extreem lage liquiditeit. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat marktmakers zich terugtrekken uit de markt vanwege de toenemende onduidelijkheid rondom de regelgeving in de Verenigde Staten.”

Jane Street Group en Jump Crypto – twee van ‘s werelds vooraanstaande market-making bedrijven – trekken zich terug uit de cryptohandel in de Verenigde Staten nu toezichthouders harder optreden tegen de sector. Jane Street gaat zelfs nog een stap verder en vermindert haar wereldwijde crypto-activiteiten, aangezien de onzekerheid rond regelgeving het bedrijf belemmert om te opereren volgens de interne normen. Dit meldde Bloomberg afgelopen dinsdag, verwijzend naar een ingewijde bron.

De recente daling van de Bitcoin-prijs lijkt dus verband te houden met zowel de afnemende Amerikaanse inflatie als de terugtrekking van belangrijke marktmakers uit de cryptosector. Dit heeft geleid tot een lagere liquiditeit en een grotere gevoeligheid voor prijsschommelingen. Beleggers en handelaren dienen zich bewust te zijn van deze factoren en de impact ervan op de cryptomarkt nauwlettend in de gaten te houden.

Terwijl de situatie zich verder ontwikkelt, zullen marktdeelnemers waarschijnlijk alert blijven op veranderingen in regelgeving en mogelijke gevolgen voor de handel in digitale activa. Hoewel de toekomst van de cryptomarkt onzeker blijft, biedt deze volatiliteit zowel risico’s als kansen voor beleggers die bereid zijn om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?