Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers leeft op na positieve inflatiedata uit Amerika

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) is vandaag binnengekomen op 4,9 procent voor april, terwijl een score van 5,0 verwacht werd. Daarmee is deze indicator met 0,1 procent gedaald ten opzichte van maart en is de inflatie dus meer afgenomen dan aanvankelijk werd verwacht.

De Bitcoin koers steeg vrijwel meteen na dit nieuws met enkele procenten, omdat dit betekent dat de Federal Reserve waarschijnlijk zal pauzeren in juni.

Wat betekent dat?

Met het pauzeren van de Federal Reserve bedoelen we dat de Amerikaanse centrale bank stopt met het verhogen van de rente. Dat deden ze aanvankelijk om het inflatieprobleem aan te pakken en de cijfers van vandaag wijzen erop dat ze die oorlog langzaam winnen.

Renteverhogingen zijn niet goed voor de financiële markten, omdat dit het lenen van kapitaal duurder maakt. Uiteindelijk drukt dat op de economie en in het verlengde daarvan op het vermogen van mensen om te investeren.

Daarnaast betekent een hogere rente dat je meer rendement ontvangt op zaken als staatsobligaties. Amerikaanse staatsobligaties leveren nu – afhankelijk van de looptijd – soms meer dan 5 procent per jaar op.

Dat maakt een investering in dergelijke producten natuurlijk steeds aantrekkelijker ten opzichte van het onzekere rendement van zaken als Bitcoin en aandelen. Inmiddels begint de inflatie af te nemen, waardoor de kans op nieuwe renteverhogingen van de Federal Reserve afneemt en dat is goed nieuws voor Bitcoin.

Grote kans op pauze

Het toffe is dat je aan de futuresmarkten kunt zien wat volgens de experts de kans op nieuwe renteverhogingen ligt. Op het moment van schrijven is de kans op een nieuwe renteverhoging tijdens de volgende Federal Reserve rentevergadering van 14 juni gezakt van 25 naar 14,2 procent als gevolg van de positieve inflatiedata.

Op dit moment is de kans op een rentepauze van de Federal Reserve 85,8 procent. Meestal zitten de futuresmarkten er niet ver naast. Zeker niet als het om zulke overtuigende percentages gaat.

Alleen als de inflatiedata volgende maand tegenvalt en wat hoger uitvalt dan gehoopt, is er een kans dat de Federal Reserve misschien alsnog de rente verhoogd. Op dit moment lijkt die kans echter klein en kunnen we ons waarschijnlijk opmaken voor een pauze, waardoor de Bitcoin koers dus opleeft.

Bitcoin nieuws

Bitcoin kan dit jaar met 150 procent stijgen
Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?
Ethereum & Bitcoin tokens op beurzen nadert laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren