Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Wat is Dogechain? De zogenaamde tweede-laag voor DeFi en NFTs op Dogecoin

Dogechain is een nieuw blockchain platform dat het gebruikers mogelijk maakt om Dogecoin te gebruiken voor onder andere DeFi en NFTs. Belangrijk detail is dat het geen officiële tweede laag op Dogecoin is. De ontwikkelaars en bedenkers van Dogecoin zijn op geen enkele manier betrokken bij het project.

Begonnen als grap

Dogecoin mag dan begonnen zijn als grap, maar met de lancering van Dogechain kan daar snel verandering in komen. Al maakt de market cap van enkele miljarden het ook lastig om Dogecoin als grap te blijven bestempelen. Dogechain voegt nu mogelijkheden aan Dogecoin toe die het project in theorie een concurrent van Ethereum maakt. De Dogecoin koers reageert met een koerswinst van 11 procent in ieder geval goed op het nieuws.

Dogechain is geen “echte” tweede-laag op Dogecoin. Het is een onafhankelijk netwerk gebaseerd op Polygon Edge, wat het mogelijk maakt om eigen blockchains te bouwen. Polygon is op zijn beurt weer de populairste sidechain van Ethereum. De software van Polygon is zo gebouwd dat het kan samenwerken met de Ethereum Virtual Machine, wat betekent dat het dezelfde apps en games kan draaien.

Geen officieel Dogecoin project

Ondanks de “koppeling” met Dogecoin is Dogechain geen officieel Dogecoin project. De Dogecoin Foundation maakte dit duidelijk door een bericht te delen waarin staat dat zij niets met het project te maken hebben. In datzelfde bericht staat dat oprichters Jackson Palmer en Billy Markus ook op geen enkele manier aan Dogechain verbonden zijn. Ook is Dogechain niet verbonden aan de gelijknamige blockchain explorer van de Dogecoin blockchain.

Dogecoiners kunnen via een digitale brug hun Dogecoin omtoveren tot Wrapped Dogecoin en die tokens vervolgens gebruiken op Dogechain. Bijvoorbeeld om interacties aan te gaan met DeFi-applicaties, toekomstige NFT-marktplaatsen en games. Lang hoeven we niet te wachten op Dogechain, want het project is al live. Het is dus op dit moment al mogelijk om je Dogecoin naar Dogechain te sturen om daar met je tokens te spelen.

Dogecoin nieuws

Positief nieuws: Dogecoin bereikt mijlpaal met meer dan 5 miljoen adressen
Dogecoin bullish: 63% van alle adressen op virtuele winst
Analist voorspelt enorme stijging voor Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december