Wat kunnen we nu verwachten van Bitcoin?

 
 

Tot zover de bitcoin rally. Na het zetten van een tweede top rond de $13.000 dollar hebben we een flinke move down gezien van maar liefst 30%. Analist Thijs S gaat jullie vandaag vertellen wat hij nu ziet, waar mijn buy orders staan en waar je mee op moet passen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Waarom heeft de rally niet doorgezet?

Na het maken van een nieuwe jaarlijkse high op bijna $14 000 dollar hebben we een correctie gezien richting de $9.736. Vervolgens heeft Bitcoin van daar uit een nieuwe high proberen te zetten, maar dat is niet gelukt. De resistance en vorige high zijn niet gebroken, met een flinke rejection als gevolg. Als we de rally door hadden willen zetten, moesten we een nieuwe high maken en de resistance breken die op de $13.000 – $13.372 dollar lag. 

 
Bitcoin analyse

Wat kunnen we nu verwachten?

Ik ga op dit moment twee scenario’s bekijken: Bullish en bearish. Ook kijk ik wat de beste plek voor een entry op bitcoin is. 


Scenario 1: Bullish (positief)

Dit is wat we allemaal willen zien. Dan ben ik persoonlijk aan het kijken naar de $9.076 – $8.821 als buy zone. De verkooppunten zullen dan als volgt zijn: T1: $10.010 T2: $10.877 T3: $11.770. Mochten die gebroken worden dan kunnen we kijken of we de vorige high als 4e target kunnen gaan nemen. Voor nu zijn dit de targets die ik heb staan. Met een stop loss op $8.667 dollar (mochten we die zetten. We willen niet na 1 wick uit onze trade worden gestopt.) Alles in acht nemend kom je op een mooie RRR en een mooie setup naar mijn mening.

 
Bitcoin analyse bullish scenario

Scenario 1: Bearish (negatief)

Het bearish scenario is iets dat je altijd in je achterhoofd moet houden aangezien de markt up of down kan gaan. 

Het scenario dat we dan schetsen is dat de groene support niet wordt gehouden en we de trendlijn + support gaan opzoeken. Ik zelf denk dat we dan een bearish retest van de horizontal support gaan krijgen en verder down gaan. 

 
Bitcoin analyse bearisch scenario

Wat nu?

Allereerst wil ik jullie meegeven dat je zeer voorzichtig moet zijn. De markt is op dit moment onvoorspelbaar en er zijn niet al te veel kansen. Mochten die er wel zijn op BTC, zien we vaak een stop hunt als reactie van de grotere spelers (whales en marketmakers) binnen de markt. 

 
Stophunts BTC
Stop Hunts

Naast de het gevaar van de stophunts is het zo dat het belangrijk is dat we op de price action gaan lezen wanneer we een long positie openen op BTC. Dus zet niet gelijk je order, maar wacht af. Bekijk eerst wat BTC gaat doen voordat je daadwerkelijk de entry maakt. 

Ik zelf wacht de buy zone af. Dit doe ik omdat ik eerst wil weten of we hier daadwerkelijk een bounce maken. Ook zal ik eventueel kleinere trades maken binnen verschillende zones. Die trades zal ik delen in het telegram kanaal @Newsbit_Crypto. Daar hou ik jullie ook op de hoogte over het maken van een entry! 

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken