Litecoin, LTC
Litecoin

Wat kunnen we van Litecoin verwachten in 2024?

De Litecoin koers rust volgens de analisten van AMBCrypto op een niveau dat in 2024 een behoorlijke koersexplosie kan veroorzaken. Om die reden zijn de analisten van het platform in de on-chain data van Litecoin gedoken om beter te begrijpen wat investeerders van het jaar 2024 kunnen verwachten van Litecoin, het kleine broertje van Bitcoin.

Staat Litecoin voor een bullrun?

Als we de populaire analist Master mogen geloven, dan wordt januari 2024 een hele sterke maand voor Litecoin. Op basis van het Network Value Model ziet het er heel bullish uit voor de munt. “De vorige twee keren dat dit gebeurde begon Litecoin aan een bullmarkt”, aldus Master.

Op basis van het volume op social media lijkt de populariteit van de munt af te nemen, maar de Funding Rate van de munt blijft in het groen, wat betekent dat derivatenhandelaren nog altijd Litecoin kopen.

Bron: Santiment

Als we naar de technische analyse springen ziet het er jammer genoeg iets minder uit voor Litecoin.

De MACD maakt op dit moment een bearish-kruising door, terwijl de Relative Strength Index (RS) rust op het neutrale niveau van 50. Ook bevindt Litecoin zich in het midden van zijn Bollinger Bands, wat erop wijst dat een koersexplosie minder voor de hand ligt.

Wat is de all-time high van Litecoin?

De all-time high van Litecoin is op dit moment mijlenver weg voor het project van Charlie Lee, die binnen de gemeenschap ook weleens Satoshi Lite wordt genoemd.

Litecoin behaalde in mei 2021 namelijk zijn voorlopige all-time high van 412,96 dollar en de kans lijkt klein dat het project die koers in 2024 weer gaat benaderen.

Momenteel klokt de Litecoin koers namelijk binnen op het niveau van 73 dollar, wat betekent dat het project ~5,65x over de kop moet om zijn huidige all-time high te evenaren.

Daarvoor is een gigantische bullmarkt nodig en die is momenteel in ieder geval nog niet begonnen.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Litecoin nieuws

Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin
De opkomst van Litecoin als voorkeurscrypto voor transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht