Bitcoin

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin na maandelijkse vergadering Fed?

Ondanks de koersdaling eind vorige week, sloot Bitcoin gisteren de week af met een goede prijsstijging. Technische factoren, zoals een gezond weerstandsniveau op middellange termijn in de buurt van $10.000 en een even krachtige ondersteuning boven $8.500, zorgden ervoor dat Bitcoin in een strak bereik bleef handelen.

Bitcoin koers – Bron: TradingView

De vraag is echter wat we deze week kunnen verwachten van de belangrijkste cryptomunt. Zeker nu we in een week zijn aanbeland waarin de Federal Reserve (Fed) meer licht zal werpen op de economische omstandigheden. De centrale bank houdt haar tweedaagse maandelijkse vergadering op dinsdag en woensdag. De kans is groot dat het resultaat van de ontmoeting de volgende richting van de Bitcoin prijs zal bepalen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Een cruciaal moment voor de Bitcoin

De bijeenkomst van de Fed is cruciaal omdat het investeerders in staat stelt hun aankopen te plannen volgens de economische projecties.

Als de centrale bank een tegenslag ziet aankomen, kan dit ervoor zorgen dat mensen kiezen voor veiligheid en hun geld verplaatsten naar veilige investeringen zoals contant geld. Aan de andere kan zou het voor Bitcoin heel goed kunnen uitpakken als er een langzame groei te zien is en de Fed geld bij blijft drukken om de economie te stimuleren. Dit zorgt er over het algemeen namelijk voor dat investeerders bewegen naar risicovolle activa.

Bitcoin werkt zowel als een veilige haven als een risico-activa, afhankelijk van de macro-economische situatie. Beleggers kopen Bitcoins om hun portefeuillerisico’s te beheren. Dat gezegd hebbende: als de Fed haar rentetarieven in de buurt van nul blijft houden en eindeloos obligaties koopt, kan dit de aantrekkingskracht van Bitcoin ten opzichte van de opgeblazen aandelenmarkt vergroten.

We noemen het een opgeblazen aandelenmarkt omdat het herstel van de traditionele aandelenmarkt enorm is. Ondanks dat er miljoenen mensen hun baan verliezen zien we de koersen omhoog vliegen. Economen vertellen dat het geen weerspiegeling meer is van de realiteit en dat is gevaarlijk. Het zou daarom zo kunnen zijn dat we een tweede crash zullen zien op de aandelenmarkt.

V-vormig herstel van de aandelenmarkt – Bron: TradingView

Mogelijk zal de Fed woensdag veel van deze twijfels wegnemen. Als het economisch herstel aanzienlijk is en steun blijft ontvangen van lagere rentetarieven en fiscale stimulansen, zou de traditionele aandelenmarkt verder kunnen stijgen. Op zijn beurt zou de Bitcoin koers ook kunnen stijgen op basis van vergelijkbare katalysatoren. Dit zou een duidelijke uitbraak betekenen boven het weerstandsniveau van $10.500.

 

Bitcoin nieuws

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom