crypto theft
Hack

WazirX-hacker verplaatst $57 miljoen aan gestolen fondsen

De hacker heeft in totaal 16.350 Ethereum, ter waarde van meer dan $57 miljoen, overgeheveld naar 2 nieuwe cryptowallets in een poging de gestolen activa te verplaatsen.

Grootste deel ging naar adres 1 adres

Het grootste deel van de fondsen, meer dan $54 miljoen, werd verzonden naar adres “0x58d”, volgens een bericht van blockchainbeveiligingsbedrijf PeckShield op 22 juli.

De onbekende hacker stal eerder dit jaar meer dan $230 miljoen van WazirX, een Indiase cryptocurrency-beurs. Dit is de op één na grootste cryptocurrency-hack van 2024 tot nu toe. De recente bewegingen van de gestolen fondsen zouden belangrijke aanwijzingen kunnen opleveren over de identiteit van de hacker.

Twee bounty-programma’s zijn gelanceerd

In een poging de gestolen fondsen te traceren, heeft WazirX twee bounty-programma’s gelanceerd voor onchain-onderzoekers. De eerste, de “track and freeze bounty”, biedt tot $10.000 Tether USD aan degenen die bruikbare informatie kunnen leveren die leidt tot het bevriezen van de gestolen fondsen.

Daarnaast is er de “white hat recovery bounty”, die ethische hackers beloont met maximaal 10% van het bedrag dat ze kunnen helpen terughalen. De bovengrens van deze bounty is verdubbeld tot $23 miljoen na feedback van de community, aldus een woordvoerder van WazirX.

Oproep aan de Gemeenschap

WazirX roept de community op om te helpen bij het traceren en herstellen van de gestolen fondsen, en moedigt ethische hackers aan om deel te nemen aan de bounty-programma’s. De hoop is dat met de hulp van de community en geavanceerde onchain-analysetools, de gestolen fondsen kunnen worden teruggevonden en de hacker geïdentificeerd kan worden.

Hack nieuws

Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam
Hackers stelen meer dan €1,1 miljard aan cryptocurrency in 2024: zorgen over veiligheid nemen toe
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?