Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Welke factoren kunnen de Cryptomarkt weer laten stijgen?

We kunnen inmiddels niet meer ontkennen dat we in een bearmarkt zitten. Lange tijd leefde bij iedereen nog de hoop dat de bulls even op adem moesten komen. Maar die hoop is met de daling van Bitcoin naar 17.600 dollar voorgoed verdwenen. Momenteel is het zoeken naar de bodem van de markt en gelukkig zijn er wel degelijk zaken te vinden die de boel kunnen omdraaien.

Succesvolle Merge van Ethereum

Misschien wel de meest veelbelovende ontwikkeling van dit moment is de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake. Hoewel de transitie al vijf jaar in de pijplijn zit, lijkt het erop dat Ethereum nu echt bijna klaar is voor de update. Op 6 juli vond namelijk een succesvolle Merge plaats op het Sepolia testnetwerk. Na Sepolia is het Goerli testnetwerk aan de beurt en als dat volgens plan verloopt, dan gaat het mainnet aan de transitie beginnen.

Het is mogelijk dat de hype rondom de Ethereum Merge de markt uit zijn bearish staat kan trekken en leven in de brouwerij brengt. Wat dat betreft is het ook interessant om te zien hoe Ethereum het blijft doen ten opzichte van Bitcoin. Het is echter mogelijk dat The Merge een klassieke “koop het gerucht” en “verkoop het nieuws” gebeurtenis wordt.

Goedkeuring van spot Bitcoin ETF

Een ander onderwerp waar binnen de industrie al jaren over gesproken wordt is de goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF. Tot nu toe lijkt de Securities and Exchange Commission (SEC) weinig trek in een spot Bitcoin ETF te hebben en regent het afwijzingen. Veel mensen vragen zich echter af waarom de SEC zo fel tegen een spot Bitcoin ETF is. “De weerstand van de SEC tegen een spot Bitcoin ETF begint bijna legendarische vormen aan te nemen”, aldus SEC-commissaris Hester Peirce.

De reden die de SEC continu aanvoert voor het afkeuren van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF is de angst voor marktmanipulatie. Volgens de SEC zijn de aanwezige veiligheidsmaatregelen niet voldoende om investeerders te beschermen. De goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in Amerika zou goed zijn voor het vertrouwen in Bitcoin. Als de SEC een spot Bitcoin ETF goedkeurt is een verbod op Bitcoin daarna praktisch onmogelijk.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten