Bitcoin Nieuws

‘Wereldwijde liquiditeit blijft hoog en houdt de markten overeind’

Jurrien Timmer van de vermogensbeheerder Fidelity staat bekend om zijn interessante analyses op onder andere Twitter. Ook nu weer deelt hij een grafiek waarin een mogelijk verklaring te vinden is voor het feit dat de S&P 500 zich zo sterk weet te houden, ondanks dat de liquiditeit in de Verenigde Staten wat terugvalt.

De liquiditeit op wereldwijde schaal neemt namelijk toe en “dat kan een reden zijn waarom de S&P 500 het beter doet dan kleine aandelen.”

Wat is liquiditeit?

De wereldwijde liquiditeit verwijst naar de beschikbaarheid van geld en krediet op de wereldmarkt. Het is belangrijk voor de aandelenmarkten dat de wereldwijde liquiditeit hoog blijft, omdat dit invloed heeft op de koersen van aandelen en de algemene economische groei.

Wanneer de wereldwijde liquiditeit hoog is, betekent dit simpelweg dat er veel geld beschikbaar is voor investeringen en dat het makkelijk is om krediet te krijgen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven makkelijker kapitaal kunnen aantrekken om te groeien en uit te breiden.

Dit stimuleert de economische groei en kan de winstgevendheid van bedrijven vergroten, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere aandelenkoersen. Wanneer de wereldwijde liquiditeit laag is, kan dit juist leiden tot een afname van investeringen en een vermindering van de economische groei.

Kortom, het handhaven van een hoge wereldwijde liquiditeit is belangrijk voor de aandelenmarkten, omdat het helpt bij het stimuleren van economische groei en het verbeteren van de winstgevendheid van bedrijven. Maar wat betekent dit voor Bitcoin?

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe is dit ook een positieve ontwikkeling voor Bitcoin. Wat we de afgelopen jaren veel zagen was dat Bitcoin vrijwel synchroon bewoog met de aandelenmarkten. Als de aandelenmarkten stijgen, dan duurt het vaak niet lang voordat Bitcoin volgt en andersom.

Wat dat betreft is het te hopen dat de wereldwijde liquiditeit hoog blijft, zodat dit ook Bitcoin kan ondersteunen. Zeker in aanloop naar de halving, die voor april 2024 op de planning staat.

Meestal schiet Bitcoin als een raket omhoog in het jaar na een halving en het zou natuurlijk fantastisch zijn als het dat patroon kan herhalen. Zekerheid hebben we nooit, maar vertrouwen mogen we wel hebben. Zeker omdat Bitcoin met de halvings tot nu toe een 100 procent score op zijn naam heeft.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking