Blockchain,

Western Union werkt samen met Coins.ph crypto-wallet voor grensoverschrijdende transacties

De Amerikaanse dienstverlener ‘The Western Union Company’ is een samenwerking met de in de Filipijnen gevestigde online cryptowallet aanbieder Coins.ph. Samen willen ze grensoverschrijdende geldtransfers gaan uitvoeren.


Integratie van 2 systemen

Verwacht wordt, dat Western Union het op de blockchain gebaseerde platform van Coins.ph zal integreren in haar eigen platform. Hierdoor wordt het voor gebruikers in de Filipijnen mogelijk om internationale geldtranfers vrijwel direct uit te voeren. Naar verluid duurt zo’n dergelijke transactie slechts enkele seconde, tegenover de normale transferperiode dat kan oplopen tot een aantal dagen.


Aanmelden bij Coins.ph

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe service, moeten gebruikers echter wel een (gratis) account aanmaken op Coins.ph. Hierdoor krijgen zij hun eigen online wallet, waardoor de geldtransfers kunnen worden uitgevoerd. Om een account volledig te registreren moeten gebruikers hun ID/paspoort opsturen en het elektronische Know Your Customer (KYC) proces doorlopen.


Filipijnen leider van overschrijvingslanden

Dat de Filipijnen wordt gekozen als eerste reeks eilanden is geen wonder. Zo blijkt dat de Filipijnen één van de leidende overschrijvingslanden in de wereld is met een instroom van ruim $34 miljard (€30 miljard) per jaar. Hiernaast bezit een groot gedeelte van de inwoners al over een Coins.ph wallet en is Western Union ook al erg actief in deze regio.